Μια έξυπνη ιδιοκτήτρια εστιατορίου στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα

Τα εστιατόρια πετάνε πολύ φαγητό, και παρόλο που μεγάλες εταιρείες όπως η Starbucks έχουν αλλάξει πρόσφατα τις πολιτικές τους, πολλά τρόφιμα καταλήγουν ακόμα στον κάδο απορριμάτων ενώ θα μπορούσαν να πηγαίνουν σε στομάχια ανθρώπων.
Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να  τοποθετεί ένα ψυγείο στο δρόμο ώστε πεινασμένοι άνθρωποι να τρώνε τα φαγητά που περισσεύουν ;
Η Minu Pauline,ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην Ινδία,όταν είδε μια άστεγη γυναίκα να τρώει από τα σκουπίδια,συνειδητοποίησε ότι το εστιατόριό της, το Pappadavada, είχε πολλά τρόφιμα που περίσσευαν και αποφάσισε να βάλει ένα ψυγείο έξω στο δρόμο, ώστε οι άστεγοι να μπορούν να παίρνουν και να τρώνε ότι θέλουν. Είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο και ο καθένας είναι ελεύθερος να το χρησιμοποιήσει. Το ψυγείο λαμβάνει τακτικά δωρεές από άλλα εστιατόρια και ανθρώπους, και η Pauline η ίδια αφήνει περίπου 75-80 μερίδες φαγητού ημερησίως.

“Τα χρήματα είναι δικά σας, αλλά οι πόροι ανήκουν στην κοινωνία….” Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω λέει η Minu Pauline,σηματοδοτώντας αυτή την λαμπρή ιδέα.
Google+ Linkedin