Το μπάνιο!

Το μπάνιο!

Του Χρήστου Καλαντζή*

Χρήστος Καλαντζής

Σάββατο πρωί.. καταπληκτικός καιρός! Ιδιαίτερα για την εποχή. Άπνοια και ζέστη! Ιδανικές συνθήκες για ποδόσφαιρο με τα παιδιά…μόλις οι μικροί ξύπνησαν, ντύθηκαν, και με γρήγορες δρασκελιές μπήκαμε στο αυτοκίνητο. Κατεβήκαμε την Παπανικολή και στρίψαμε στην ΠΕΟ… Ξαφνικά!!! Το αυτοκίνητο ως δια μαγείας μετατράπηκε σε κάρο! Έχετε δει ταινίες με καουμπόηδες;; Ναι! Για τέτοιο κάρο μιλάμε.. με χαλινάρια και άλογα. Ευτυχώς που τα παιδιά ήταν δεμένα στην καρότσα με τριχιά! Πάνω, κάτω, πέρα, δώθε, αγωνιζόμουν να κρατήσω το κάρο σε ρυθμό! Τραβούσα με δύναμη τα χαλινάρια, ιιίχα το καμουτσίκι, προσπαθώντας να μειώσω την ταχύτητα αλλά και τους κραδασμούς! … απέφυγα τη μία λακκούβα αλλά πέτυχα τη δεύτερη όπως και την τρίτη!

Μέσα σε ένα ατελείωτο σκάμμα ήταν ο αγώνας της αναζήτησης ασφάλτου με οριζόντια μορφή!!! Διότι… όσα σημεία είχαν καταφέρει να επικαλύψουν προχείρως με άσφαλτο απλώς ακολουθούσαν ανωμάλως την καμπύλη του χώματος! Εμπειρία και αυτή!! Τι μας προσφέρουν οι άνθρωποι!!

Τουλάχιστον δεν ξοδεύονται ασκόπως οι φόροι μας!! Σκάβουν εδώ, σκάβουν εκεί, σκάβει ο Δήμος και η ΔΕΗ! Άλλοι σκάβουν βαθιά, άλλοι πρόχειρα κι επιφανειακά! Άλλοι με αξίνες και με φτυάρια κι άλλοι με μπουλντόζες και δοκάρια! Σκάβουν για το ρεύμα και για το νερό σάμπως και ο στόχος είναι η τέρψη του σκαψίματος.

Σκάψιμο με στόχο το σκάψιμο!!

Με τόσο σκάψιμο δεν δικαιολογείται έργο, πιθανώς σκάβουν από ευχαρίστηση!! Αυτός μάλλον πρέπει να είναι και ο λόγος που επικαλύπτουν το σκάψιμο με πρόχειρη άσφαλτο αφού σύντομα θα ξανασκάψουν! Οικονομία δηλαδή!!

Και… εκεί που είχα βυθιστεί στις παρατηρήσεις μου… φλας!! δέχομαι μια ριπή νερού στα μούτρα! Ξαφνιάζομαι… φρενάρω το κάρο.. μπρρρ στ’ άλογα!! Παρατηρώ μια κυρία μ’ ένα λάστιχο να καταβρέχει το δρόμο και να μου ζητά συγνώμη… τείνοντας το χέρι της! Ευχαριστώ!!! Αποκρίνομαι ξαφνιάζοντάς την.. Ευχαριστώ!!! Κι ως δια μαγείας το κάρο έγινε αυτοκίνητο! Γυρίζω τη μίζα.. μπρρ η μηχανή… την καλημέρισα.. κι έφυγα!

Μαγική η δύναμη του καταβρέγματος! Πού ξέρεις;;;… Αφού μετέτρεψε το κάρο σε αυτοκίνητο, μπορεί να μετατρέψει το συνονθύλευμα της λακκούβας σε δρόμο προς τέρψη των σκαπανέων!! Σίγουρα μια βροχή θα μας σώσει τώρα που κάναμε μπάνιο… Ευχαριστώ!

Google+ Linkedin