Μια ακόμα πρωτιά για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Σικυωνίων

Στον μεγαλύτερο ίσως διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοΐας, μετά τα πανελλήνια πρωταθλήματα, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Σικυωνίων έκανε για μια ακόμα φορά αισθητή την παρουσία του.

Στον αγώνα που διοργάνωσε, το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαΐου, η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς,  συμμετείχαν πάνω από 400 ιστιοπλόοι από όλη σχεδόν την Ελλάδα και ανάμεσά τους τρείς αθλητές του Ιστ.Ο.Σ., ο Χρήστος Πανταζής και η Άννυ Παναγοπούλου στην κατηγορία EUROPE και ο Γιώργος Γκιζαριώτης στην κατηγορία OPTIMIST.

Την πρώτη θέση στα Europe πήρε ο Χρήστος Πανταζής που ανέβασε τη σημαία του Ιστ.Ο.Σ. στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο 16χρονος Χρήστος πάλεψε τη δεύτερη μέρα του αγώνα με πολύ πιο έμπειρους αντιπάλους και κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση, στον 2ο μόλις αγώνα του με σκάφη αυτού του τύπου. Πολύ πιο δύσκολο έργο είχε η Άννυ Παναγοπούλου που αγωνίστηκε στην ίδια κατηγορία σκαφών. Με αντιπάλους πρωταθλήτριες προηγούμενων ετών αλλά και την απειρία της σε αυτά τα σκάφη πήρε άξια την 5η θέση στις γυναίκες.

Εξαιρετική εμφάνιση και από τον «μικρό» της παρέας, τον 12χρονο Γιώργο Γκιζαριώτη, που αγωνίστηκε στην κατηγορία Οptimist. Ο Γιώργος έπεσε στο «λάκκο των λεόντων» για τους ιστιοπλόους (σ.σ. τον Αργοσαρωνικό) και επιβίωσε. Κάνοντας πολύ καλές κούρσες, για την ηλικία και την εμπειρία του, πήρε  την 29η θέση στη γενική κατάταξη και τη 2η μεταξύ των αθλητών εκτός Αργοσαρωνικού. Και θα μπορούσε να ήταν στην 19η, αν δεν είχε δεχθεί ποινή για λανθασμένη εκκίνηση στην προτελευταία κούρσα.

Στην εντυπωσιακή απονομή που έγινε στη  Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη, μελών του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, του ακολούθου άμυνας της Αιγύπτου πλοιάρχου Hany Khalil καθώς και πλήθους φίλων της ιστιοπλοΐας, η απόδοση των αθλητών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων, για μια ακόμα φορά, έκανε το Κιάτο θέμα συζητήσεων, προβληματισμών και αναφορών και απέδειξε τη σοβαρή και υπεύθυνη δουλεία που γίνεται τόσο από τον προπονητή, Γιώργο Γιαβούρογλου, όσο και από τα μέλη του ομίλου.

Google+ Linkedin