F1 in Schools Ελλάδος 2018 –Μεγάλη επιτυχία της ομάδας ΓΕΛ Ξυλοκάστρου η κατάκτηση της 2ης θέσης

Ασημένιο μετάλλιο για τη SBMT Racing team του ΓΕΛ Ξυλοκαστρου , βραβείο καλύτερου δημοσίου σχολείου και πρόκριση στους Παγκόσμιους τελικούς στη Σιγκαπούρη στη Formula1.

Οι Τελικοί Αγώνες του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in schools 2018 φιλοξενήθηκαν στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι στις 4 με 6 Μαΐου 2018.

Στον φετινό διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή 640 περίπου μαθητές από όλη την Ελλάδα. Διενεργήθηκαν τρεις προκριματικοί αγώνες, στους οποίους διαγωνίστηκαν 26 ομάδες μαθητών και οι 16 καλύτερες πήραν το εισιτήριο για τους Εθνικούς Τελικούς. Για πρώτη χρονιά φέτος η συμμετοχή μαθητών από Δημόσια Σχολεία ήταν μεγαλύτερη από Ιδιωτικά Σχολεία.

Πρώτη νικήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα A.R.T. (Achaia Racing Team) από το Αρσάκειο Γυμνάσιο – Λύκειο Πατρών. Στην δεύτερη θέση η ομάδα SBMT Racing Team από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου. Στην Τρίτη θέση ήταν η ομάδα Sciron από το Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης, στην τέταρτη θέση η ομάδα Alacrity από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή, στην πέμπτη θέση η ομάδα Project 1 από το 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης και στην έκτη θέση η ομάδα Acceleracing από την Ελληνογερμανική Αγωγή. Καλύτερη ομάδα Γυμνασίου ανακηρύχθηκε η ομάδα Arrows από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση.

Οι παραπάνω νικήτριες ομάδες μαθητών θα δημιουργήσουν τρεις ομάδες εσωτερικής συνεργασίας και μια ομάδα διεθνούς συνεργασίας για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς F1 in Schools 2018, που θα διενεργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2018 στη Σιγκαπούρη, στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1.

 


Google+ Linkedin