«Λουκέτο» βάζει η Ηλεκτρονική Αθηνών

Οριστικό λουκέτο για την Ηλεκτρονική Αθηνών καθώς, όπως ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης η διοίκησή της, η εταιρεία κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης.

Υπενθυμίζεται ότι παρότι  η εταιρία εδώ και χρόνια είχε προβεί σε σημαντικές κινήσεις περιορισμού κόστους με κλείσιμο θυγατρικών,το σύνολο των υποχρεώσεών της φθάνουν στα 88 εκατ. ευρώ.

Χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αρ. 267/13-4-2016 απόφασή του κήρυξε την εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης και από σήμερα τα 45 καταστήματα της αλυσίδας θα είναι κλειστά. Η εταιρεία αποδίδει το «λουκέτο» στο γεγονός ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης που περιελάμβανε και νέο τραπεζικό δανεισμό ακυρώθηκε μετά τις δραματικές εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού και την επιβολή των capital controls.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο εργασίας είχε συγκαλέσει για σήμερα τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση με σκοπό τη διασφάλιση των απαιτήσεων των εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει οφειλή μισθών προς τους περίπου 450 εργαζομένους της εταιρίας ενώ τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στο τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις τους.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται με τη σύγχρονη εμπορική της υπόσταση από το 1989, όταν εξαγοράστηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη της κ. Ιωάννη Στρούτση. Ωστόσο, η ιστορία της αρχίζει από το 1950, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της ως κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. Το 1999 η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όμως από την 1η Οκτωβρίου 2012 είχε ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής της.

Google+ Linkedin