Η ΜΚΟ που συνδέει τις αδελφές Καϊλή , τον Άδωνι και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα

Η ΜΚΟ που συνδέει τις αδελφές Καϊλή , τον Άδωνι και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «δημοκρατία» , μία ακόμη ΜΚΟ περιστρέφεται γύρω από το σύστημα που είχε δημιουργήσει η Εύα Καϊλή μαζί με την αδελφή της και όπως φαίνεται έχει ευνοηθεί με κρατικό χρήμα πάνω από 1.100.000 ευρώ μόνο τον τελευταίο χρόνο από τα προγράμματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Μάλιστα, τα έργα που έχει αναλάβει η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχουν ενταχθεί και στις δημόσιες επενδύσεις, με υπογραφή του καλού συνεργάτη του Αδώνη Γεωργιάδη, υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, όπως απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο λόγος για τη ΜΚΟ Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), η οποία ασχολείται με έναν αχταρμά θεμάτων, όπως οι νέες τεχνολογίες, το περιβάλλον, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, ο άνθρωπος και ασφαλώς η κοινωνία, πάντα με επίκεντρο, όπως υποστηρίζει, τους νέους. Γενικός γραμματέας στη συγκεκριμένη ΜΚΟ είναι η Ματίνα Κανάκη, η οποία, όπως αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, πρωταγωνιστεί σε όλες τις δραστηριότητες των αδελφών Καϊλή, γι’ αυτό και της αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός «πρόσωπο-κλειδί».

Η κυρία Κανάκη, για παράδειγμα, εμφανίζεται ως η νόμιμη εκπρόσωπος της κτηματομεσιτικής εταιρίας Estate Aria Properties, που σύστησαν τον περασμένο Νοέμβριο η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, διατηρώντας ο καθένας για τον εαυτό του το 50% των μετοχών. Η κυρία Κανάκη, επίσης, εμφανίζεται ως συνιδρύτρια μαζί με τη Μανταλένα Καϊλή της μη κερδοσκοπικής πλατφόρμας Made Group, στην οποία είναι επίσης και μάνατζερ.

Η κυρία Κανάκη, τέλος, εμφανίζεται και ως ερευνητική διοικητή βοηθός, του επονομαζόμενου ευρωπαϊκού νομικού παρατηρητηρίου ELONtech, που δημιουργήθηκε από την πλατφόρμα Made Group, για την αξιοποίηση -όπως ευαγγελίζονται οι εμπνεύστριές του- «των νέων τεχνολογιών για δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης». Για να γίνει κατανοητή όλη η σύνδεση του συγκεκριμένου συστήματος αρκεί να αναφέρουμε ότι στο ELONtech η Εύα Καϊλή εμφανίζεται με την ιδιότητα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, ενώ η αδελφή της με εκείνη του εκτελεστικού διευθυντή. Στο ΚΕΑΝ, από την άλλη, κεντρική ομιλήτρια ήταν συχνά η Εύα Καϊλή, με την ιδιότητά της ως ευρωβουλευτού αλλά και ως αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου τους τελευταίους μήνες, όπως και η αδελφή της Μανταλένα με την ιδιότητα της εκπροσώπου του Made Group.

Πρόεδρος στην ΚΕΑΝ είναι ο Σταύρος Μηλιώνης, ο οποίος διαφήμιζε πάντα τη σύνδεσή του με το συγκεκριμένο σύστημα. Μάλιστα, όταν η Εύα Καϊλή έβαλε υποψηφιότητα για αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Μηλιώνης έσπευσε να αναρτήσει σε σελίδα που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τόσο φωτογραφία του με την ευρωβουλευτή όσο και να εκφράσει τη στήριξή του στο πρόσωπό της.

Αντίστοιχα, ο κ. Μηλιώνης ανεβάζει φωτογραφίες και με την πολύτιμη, όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο σύστημα, Ματίνα Κανάκη, όπως και από τα συχνά ταξίδια του στις Βρυξέλλες. Τα έργα τα οποία πήρε το ΚΕΑΝ το τελευταίο διάστημα και εντάχθηκαν, όπως είπαμε, και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι δύο. Το πρώτο αφορά λειτουργία εποπτευόμενων διαμερισμάτων για ασυνόδευτους ανηλίκους 18 και άνω, αναρτήθηκε τον περασμένο Ιούλιο από το υπουργείο Ανάπτυξης και είναι ύψους 493.985 ευρώ. Το δεύτερο αφορά, επίσης, «λειτουργία υφιστάμενης Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Καρίτσα Λάρισας», αναρτήθηκε τον Μάρτιο του 2022 από το υπουργείο Ανάπτυξης και είναι ύψους 666.400 ευρώ.

Δηλαδή, μιλάμε για προγράμματα συνολικού κόστους 1.160.000 ευρώ, τα οποία σίγουρα αποκαλύπτουν και την ευνοϊκή μεταχείριση που είχε η ΜΚΟ του συγκεκριμένου συστήματος από το υπουργείο Ανάπτυξης, όπου πολιτικός προϊστάμενος είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Αξίζει ακόμη να επισημάνουμε πως τον Νοέμβριο του 2020 το ΚΕΑΝ μπήκε μέτοχος στον αναπτυξιακό οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε., αγοράζοντας 107 μετοχές από τον Δήμο Σπάρτης, και με αυτόν τον τρόπο έλαβε μία θέση στη σύνθεση της επιτροπής διαχείρισης του τοπικού προγράμματος Leader, μέσω του οποίου εισρέουν εκατομμύρια από την Ευρωπαϊκή Ενωση και στη χώρα μας για την περιφερειακή ανάπτυξη αγροτικών περιοχών.

Στην Αναπτυξιακή Πάρνωνα, η Ματίνα Κανάκη είναι επίσης σύμβουλος. Δεν θα ήταν, λοιπόν, απίθανο στο στόχαστρο των βελγικών Αρχών να βρίσκεται ήδη και η συγκεκριμένη ΜΚΟ, προκειμένου να ελεγχθούν οι δράσεις της και ο τρόπος που διαχειρίζεται τα κονδύλια που έχει λάβει, αφού σε αυτά περιλαμβάνονται και πόροι από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενταξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Google+ Linkedin