Μήνυση για το ρατσιστικό παραλήρημα Τσουκαλά κατά Αντετοκούνμπο

Μήνυση για το ρατσιστικό παραλήρημα Τσουκαλά κατά Αντετοκούνμπο

Η χυδαία ρατσιστική επίθεση που εξαπέλυσε ο Τάκης Τσουκαλάς κατά του Θανάση Αντετοκούνμπο μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της Euroleague προκάλεσε σάλο.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=cE5NQT4HAaE[/embedyt]

Αρκετοί αναρρωτιούνταν εάν η φραστική αυτή επίθεση θα είχε και νομικές επιπτώσεις, και χρειάστηκε λίγος χρόνος για να απανηθεί η απορία τους καθώς η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη,με επιστολή της προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Αθανάσιο Κουτρουμάνο, διαβίβασε το οπτικοακουστικό υλικό ζητώντας τη διερεύνηση για «ενδεχόμενη ύπαρξη ποινικώς κολάσιμων πράξεων».

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Δημητράς από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και το Πρόγραμμα Παρατηρητήριο κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στην επιστολή του ο κ. Δημητράς αναφέρεται και στον χαρακτηρισμό που είχε κάνει ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκος, για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Θυμίζουμε ότι το 2013 ο αρχηγός της Χ.Α. είχε εκδηλώσει το ρατσιστικό μίσος του κατά του διεθνούς καλαθοσφαιριστή παρομοιάζοντάς τον με χιμπατζή κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του σταθμού Κόντρα.

Το 2015 ακολούθησε νέα επίθεση του γ.γ. της Χ.Α., από τη διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής αυτή τη φορά, όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος εξέφρασε την επιθυμία να δει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.

Η απάντηση του Τάκη Τσουκαλά είναι η εξής :

«Με αφορμή τη συνεχή προσπάθεια από τους εκπροσώπους του απόπατου της δημοσιογραφίας για τη δημιουργία εντυπώσεων από το πουθενά και την εμπλοκή του ονόματος μου σε κατά φαντασίαν και ανύπαρκτες ρατσιστικές επιθέσεις ξεκαθαρίζω τα εξής:

Δεν αναφέρθηκα ποτέ με ρατσιστική διάθεση σε φυλετικά χαρακτηριστικά, αλλά χαρακτήρισα και καυτηρίασα τη συμπεριφορά ενός αθλητή που τιμωρήθηκε δυο φορές μάλιστα από τους διαιτητές με παρατήρηση και τεχνική ποινή.

Γνωρίζω πολύ καλά ποιο μέσο έχει προσπαθήσει να αναγάγει σε ρατσιστικό θέμα το συγκεκριμένο περιστατικό και τους προειδοποιώ ότι θα ακολουθήσω τη νόμιμη δικαστική οδό ως απάντηση στην προσπάθεια συκοφάντησής μου».

Google+ Linkedin