O ΣΚΑΙ παραποιεί βίντεο για να συγκαλύψει επίθεση των ΜΑΤ σε δημοσιογράφο

O ΣΚΑΙ παραποιεί βίντεο για να συγκαλύψει επίθεση των ΜΑΤ σε δημοσιογράφο

Μετά την λογοκρισία στην εκλεγμένη βουλεύτρια του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, το ΣΚΑΪ σήμερα προέβαλε σήμερα μισή την αλήθεια, αφού πρόβαλε βίντεο από την βίαιη εκκένωση των ΜΑΤ στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, χωρίς ήχο, αποκρύπτοντας (συνειδητά ή ασυνείδητα) την επίθεση και το κυνηγητό των ΜΑΤ σε δημοσιογράφο!

Πιο αναλυτικά, το βίντεο που ακολουθεί είναι από την βίαιη εισβολή της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να κυνηγούν απειλητικά δημοσιογράφο ο οποίος τους καταγράφει .

Ο δημοσιογράφος που τράβηξε το βίντεο είναι ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης, και το τράβηξε με ήχο. Στο βίντεο φαίνονται οι ΜΑΤατζήδες να τρέχουν προς το μέρος του με τον ίδιο να φωνάζει πως είναι δημοσιογράφος.

Η πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ωστόσο, έδειξε πλάνα από το βίντεο, χωρίς ήχο, ενώ ο παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου υποστήριξε (!) ότι είναι τραβηγμένο από κάμερες που «φέρουν στη στολή τους» οι αστυνομικοί!

Ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης σχολίασε ως εξής την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Με μήνυμά του στο Twitter ο Δημήτρης Οικονόμου ανέφερε τα εξής: «Οι συγκεκριμένες εικόνες ήρθαν από Θεσσαλονίκη την ώρα του ζωντανού και τις προβάλλαμε όπως ήταν δεν υπήρχε κανένα μοντάζ. Τι λόγο είχαμε; Να κρύψουμε τι; Παντού συνωμοσίες;»

Να σημειώσουμε ότι το ντοκουμέντο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν τόσο η εικόνα όσο ο ήχος του βίντεο που αφαιρέθηκε. Επίσης εάν ένας δημοσιογράφος πιστεύει ότι οι αστυνομικοί φορούν κάμερες στην πλάτη… υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα.

Google+ Linkedin