ΟΑΣΠΠ: Μεμονωμένα και όχι σε όλη τη Λακωνία τα κρούσματα φυματίωσης σε κατσίκια

ΟΑΣΠΠ: Μεμονωμένα και όχι σε όλη τη Λακωνία τα κρούσματα φυματίωσης σε κατσίκια

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου με την οποία γνωστοποιείται μετά από σχετική ενημέρωση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και προς αποφυγή διαστρέβλωσης των γεγονότων, ότι τα κρούσματα φυματίωσης σε κατσίκια εντοπίστηκαν σε χωριό του Πάρνωνα στη Λακωνία και όχι σε όλη τη Λακωνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΑΣΠΠ, αναφέρει:

Μετά από ενημέρωση από κτηνοτρόφους της Λακωνίας προς το διοικητικό συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ ότι διάφοροι λογαριασμοί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες προσπαθούν να διαστρεβλώσουν το επίσημο δελτίο τύπου τις  ΟΑΣΠΠ που στάλθηκε στα τοπικά ΜΜΕ της Πελοποννήσου, αλλά και τις δηλώσεις του Γραμματέα της ΟΑΣΠΠ Βρουλίτη Βασίλη σε παρεμβάσεις σε τοπικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους κτηνοτρόφους και τον λαό της Πελοποννήσου με νέο Δελτίο Τύπου. Ότι από ενημέρωση που υπάρχει από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και από κτηνοτρόφους, υπάρχουν μεμονωμένα κρούσματα φυματίωσης σε κατσίκια σε χωριό του Πάρνωνα στην Λακωνία και όχι σε όλη την Λακωνία. Και καλούμε το ΥΠΑΑΤ και τις αρμόδιες υπηρεσίες  να βγάλουν επίσημη ανακοίνωση για το τι ακριβώς συμβαίνει. Και να μην αφήνουν τα διάφορα τρολ του διαδικτύου να διακινούν ψεύτικες ειδήσεις και να τρομοκρατούν τον κόσμο.

Δεν θα αφήσουμε με την σιωπή των αρμοδίων να δημιουργείται κοινωνικός αυτοματισμός!

Απαιτούμε τώρα:

– Ελέγχους σε όλα τα κοπάδια, μέτρα ουσιαστικής προστασίας του ζωικού κεφαλαίου, όλων των κτηνοτροφικών μονάδων και σταυλικών εγκαταστάσεων από τη μετάδοση της αρρώστιας.

– Πλήρη αποζημίωση όλων των κτηνοτρόφων που έχασαν τα ζώα τους από την αρρώστια, αναπλήρωση στο 100% του εισοδήματος για την χαμένη παραγωγή και για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι και την ανασύσταση του κοπαδιού.

– Επιδότηση κατά 50% στις ζωοτροφές σε περίπτωση καραντίνας και μέχρι τη λήξη της.

– Πάγωμα δανειστικών υποχρεώσεων στις τράπεζες και στην εφορία, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τη φετινή περίοδο.

– Να στελεχωθούν άμεσα οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

Εκ της διοίκησης ΟΑΣΠΠ 12/6/2023

Google+ Linkedin