«Όχι άλλη Γαρυφαλλιά»: το μήνυμα στην κηδεία της 26χρονης

«Όχι άλλη Γαρυφαλλιά»: το μήνυμα στην κηδεία της 26χρονης

Το τελευταίο αντίο στην 26χρονη Γαρυφαλλιά που έπεσε θύμα δολοφονίας από τον 30χρονο σύντροφό της, ενώ έκαναν διακοπές στη Φολέγανδρο, είπαν σήμερα η οικογένεια, φίλοι και κάτοικοι του Βέλου , απ’ όπου καταγόταν και ζούσε η κοπέλα.
Μάλιστα, στην κηδεία της κοπέλας κάποιοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά», θέλοντας να στείλουν μήνυμα για τα απανωτά επεισόδια γυναικοκτονιών στη χώρα μας.

«Να μην φύγουν άλλα κορίτσια. Να είναι η τελευταία γυναίκα που σκοτώθηκε από τα χέρια ενός άνανδρου άνδρα. Πρέπει εμείς οι μάνες να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας διαφορετικά. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω» δήλωσε χθες η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας στον ΣΚΑΪ.

Έφερε τραύμα στο μάτι
Στο μεταξύ, νέα στοιχεία για το έγκλημα δείχνουν ότι πιθανόν ο δράστης να χτύπησε την 26χρονη προτού της δώσει τη δολοφονική σπρωξιά από τα βράχια.

Ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις στη σορό της κοπέλας, προκειμένου ο ιατροδικαστής να συντάξει την έκθεση που θα καταθέσει στις αρχές, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι η δολοφονημένη φαρμακοποιός έφερε μώλωπα στο μάτι. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σύρου, που διενεργούν την προανάκριση, από την πρώτη στιγμή «είδαν» ένα ύποπτο τραύμα που έφερε η άτυχη κοπέλα στο μάτι. Φαίνεται ότι το τραύμα αυτό προέρχεται από μπουνιά που της έριξε στο πρόσωπο ο δράστης και το γεγονός αυτό σύμφωνα με ασφαλείς πηγές πιστοποιείται και από τα ιατροδικαστικά ευρήματα στα οποία γίνεται λόγος για «μώλωπα οφθαλμού». Η αστυνομία περιμένει την συγκεκριμένη έκθεση που θα ρίξει φως στο είδος των χτυπημάτων καθώς και στον χρόνο που έγιναν αυτά.

Η ιατροδικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αναφέρει πως η Γαρυφαλλιά πέθανε από πνιγμό και εκτιμάται πως ήταν ζωντανή όταν βρέθηκε στο νερό. Ο 30χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως κατέβηκε στο σημείο που έπεσε, την είδε ακίνητη και έφυγε χωρίς να σκεφθεί να παρέχει βοήθεια.

Ο καθ’ομολογίαν δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας Νάξου και αύριο, Τρίτη, αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή.

Google+ Linkedin