Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη βόμβας σε αγορά στη Βαγδάτη

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη βόμβας σε αγορά στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης αυτοσχέδιου μηχανισμού σε αγορά στη Σαντρ Σίτι, μια πυκνοκατοικημένη και φτωχή ανατολική συνοικία της Βαγδάτης που αποτελεί προπύργιο των σιιτών.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σκηνές πανικού στην αγορά, γυναίκες και παιδιά να τρέχουν ουρλιάζοντας. Πολλά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σταλεί στο σημείο και τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Η έκρηξη σημειώθηκε μια ημέρα πριν από τη μουσουλμανική γιορτή της Θυσίας. όταν η αγορά ήταν γεμάτη με κόσμο.

Ακολουθούν πλάνα από το σημείο (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):

«Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και υπάρχουν πολλά θύματα», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών για την επίθεση, για την οποία δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης.

Μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον τέσσερα παιδιά και τέσσερις γυναίκες, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο πρωθυπουργός Μουστάφα αλ-Καντχίμι έθεσε υπό κράτηση τον διοικητή του ομοσπονδιακού συντάγματος της αστυνομίας που είναι υπεύθυνος για την περιοχή της αγοράς, ανέφερε ανακοίνωση του στρατού. Ανέφερε επίσης ότι ξεκίνησε έρευνα.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά φέτος που μια βόμβα έπληξε αγορά στην πυκνοκατοικημένη γειτονιά της ανατολικής Βαγδάτης.

Τον Ιούνιο, 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν μια βόμβα τοποθετήθηκε κάτω από περίπτερο σε άλλη αγορά της Σαντρ Σίτι. Τον Απρίλιο, τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση με βόμβα σε αυτοκίνητο, στην ίδια περιοχή.

Google+ Linkedin