Χατζηδάκειον…δούλεμα : ”Να δει παραπάνω τα παιδιά του βρε αδερφέ”!!!

Χατζηδάκειον…δούλεμα : ”Να δει παραπάνω τα παιδιά του βρε αδερφέ”!!!

Απίστευτο “δούλεμα” στους εργαζόμενους από τον υπουργό Εργασίας , Κωστή Χατζηδάκη…

Να υποτιμήσουν την νοημοσύνη των πολιτών επιχειρούν τα στελέχη της κυβέρνησης με τις απαντήσεις τους σχετικά με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που «σαρώνει» τα Εργασιακά, μεταξύ άλλων απελευθερώνοντας τις απολύσεις και καταργώντας το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι βασικό στοιχείο του νομοσχεδίου είναι η διευθέτηση του ωραρίου εργασίας με… συμφωνία εργοδότη- εργαζόμενου! Δηλαδή αντί για οκτάωρο, ο εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται για 10 ώρες, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που η επιχείρηση θα έχει αυξημένη δραστηριότητα.

Μάλιστα, όπως είχε σπεύσει να δηλώσει περιχαρής ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την τεράστια απόστασή του με την εργασιακή πραγματικότητα, αυτές οι επιπλέον ώρες, θα «ισοφαρίζονται» εντός εξαμήνου, με μικρότερο ωράριο ή ρεπό ή κανονική άδεια!

Κληθείς τώρα να απαντήσει σχετικά με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση εντός του Μαΐου και έχει ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον κόσμο της εργασίας, ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης, επιστράτευσε απίθανους λογικούς ακροβατισμούς για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιό του, για το οποίο προσπαθεί μάλιστα να μας πείσει ότι είναι για «το καλό» των εργαζομένων!

«Το νομοσχέδιο βοηθά τον εργαζόμενο να δει παραπάνω τα παιδιά του βρε αδερφέ!» , δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90,1 :

«Ενώ στις υπερωρίες, ξεκινάς με βάση το 8ωρο, δουλεύεις παραπάνω ώρες και πληρώνεσαι για τις παραπάνω ώρες, υπάρχει κι άλλη δυνατότητα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. Ξαναλέω στην Ελλάδα και στην Ευρώπη εδώ και 30 χρόνια μπορείς με βάση το 8ωρο να ξεκινάς, να δουλεύεις παραπάνω ώρες για μερικές μέρες, μία περίοδο του χρόνου και σε αντιστάθμισμα για το ότι δουλεύεις παραπάνω ώρες, να παίρνεις ελεύθερο χρόνο. Ορισμένοι λένε “μα αυτό θα εξυπηρετήσει τους εργοδότες”. Γιατί να τους εξυπηρετεί κατ’ ανάγκη;
Επομένως μιλάνε άνθρωποι που είναι άσχετοι με το θέμα, δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί η αγορά εργασίας κι απλώς κάθονται και λένε διάφορα πράγματα ιδεοληπτικά. Το νομοσχέδιο κάνει τον εργαζόμενο να κάνει τις επιλογές του, να συμφιλιώσει την οικογενειακή με την επαγγελματική του ζωή, να δει παραπάνω τα παιδιά του βρε αδερφέ!»

Google+ Linkedin