Το μετέωρο βήμα Μουρίκη

Το μετέωρο βήμα Μουρίκη

«Ο λαϊκισμός δεν έχει θέση στο Επιμελητήριο Κορινθίας» τιτλοφορήθηκε η επιστολή του Σωτήρη Μουρίκη (αντιπροέδρου της δοτής διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας) που βγήκε στον «διαδικτυακό αέρα» ως ανακοίνωση διεκδίκησης της προεδρικής καρέκλας του Επιμελητηρίου , αλλά και με την μάταιη ελπίδα να διαλύσει τα «μαύρα σύννεφα» που κυκλώνουν την διοίκηση Λουζιώτη για τον ακραίο «κοτζαμπασισμό» που επιδεικνύει σχετικά με τον καταλογισμό στη ΔΟΥ Κορίνθου των οφειλόμενων τελών ΓΕΜΗ.

Προφανώς η ανακοίνωση υποψηφιότητας από όποιον και αν προέρχεται είναι θεμιτή. Η «διπλωματική κουτοπονηριά» όμως να κατηγορείς τους άλλους επί «λαϊκισμώ» και ουσιαστικά να επιδιώκεις με αλαζονεία να δικαιολογήσεις τα δικά σου αδικαιολόγητα… έρχεται από την εποχή των «ψευτών δημαγωγών» του παρελθόντος.

Γι’αυτο κι εμείς σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με το περιεχόμενο της επιστολής Μουρίκη που αφορά την εμμονή της διοίκησης Λουζιώτη να λειτουργεί σαν το «μακρύ χέρι » της κυβέρνησης, στέλνοντας στην ΔΟΥ τις οφειλές μελών του Επιμελητηρίου. Εξάλλου έχουμε εκφράσει την άποψή μας στο άρθρο «Διπλό «ρουά ματ» Πιτσάκη ξεσκέπασε τον ακραίο «κοτζαμπασισμό» Λουζιώτη και την «ουδετεροποίηση» Μουρίκη !»

Θα ασχοληθούμε όμως με το taimiŋg της επιστολής , που δημοσιοποιήθηκε εν όψει της απόφασης του ΣτΕ , για το σύννομο των διαδικασιών εκλογής της δότης διοίκησης Λουζιώτη , καθότι πιστεύουμε ότι μόνο τυχαίο δεν είναι…

Ασφαλώς ο κ. Μουρίκης βλέπει ορατό το δυσμενές ενδεχόμενο που θα ρίξει αυλαία στην βραχύβια διαδρομή του στην διοίκηση του Επιμελητηρίου και υπό τον φόβο της περιθωριοποίησης επιδιώκει να αναζωπυρώσει την εκλογική ελπίδα στην ετερόκλητη συμμαχία αυτής της δοτής διοίκησης , αφενός για να προλάβει την διάλυσή της και αφετέρου για να διασωθεί ο ίδιος , μεταφέροντας σε δεύτερο χρόνο τις ευθύνες στον Λουζιώτη…

Με το ίδιο σκεφτικό «διπλωματικής κουτοπονηριάς» ο κ. Μουρίκης επαναφέρει στην επικαιρότητα το ήδη τραυματισμένο image του «γυμνού πρίγκηπα» , λέγοντας ότι ο Δον Τάκης είναι «παιδί τζιμάνι» που σέβεται τις συμφωνίες μας (ποιες συμφωνίες;) , χωρίς να κάνει κατάχρηση!

Αυτό το περί κατάχρησης όμως τι το΄θελε… και επανέφερε από την πίσω πόρτα το θέμα των ταμειακών διαθέσιμων του επιμελητηρίου , που κατά τα κοινώς λεγόμενα εξατμίζονται πιο γρήγορα και από το οινόπνευμα ;

Βεβαίως , αν προσεγγίσουμε και αυτό το ζήτημα με χιουμοριστική σοβαρότητα θα λέγαμε πως το δικό του άλλοθι ο κ. Μουρίκης το έχει δουλέψει στην προπόνηση…κάνοντας αντιγραφή το σύστημα Οικονόμου , που του το σφύριξε ο Νίκας για «να τα χώσει» στη Νικολάκου…

Υστερεί στα σημεία όμως από τον Γιώργο… και επί πλέον δεν έχει και ένα Κούγια για να «βάλει πλάτη»!

Έχει βέβαια την souper δημοσιογράφα , που πρόσφατα «τα έχωνε» στον κ. Λουζιώτη για κατασπατάληση χρημάτων του Επιμελητηρίου Κορινθίας στην ΔΕΘ , στην οποία και δικαιολογήθηκε ότι τελευταία απείχε από τα διοικητικά τεκταινόμενα του Επιμελητηρίου γιατί έχει δυο επιχειρήσεις στην Κόρινθο (τρεις λιγότερες από τον Οικονόμου) , αλλά ήταν και άρρωστος όπως ο Οικονόμου και έχει και μια μόνο οικογένεια να φροντίζει , σε αντίθεση με τον Οικονόμου που φροντίζει 150 οικογένειες !

Μετά από αυτές τις δηλώσεις όσο καλοπροαίρετος ή έστω αφελής και να είσαι…πως να μην τον συγκρίνεις με τον κ. Οικονόμου ή  να προσπεράσεις το γεγονός ότι ένας ακόμη λομπίστας θεωρεί την ενασχόληση με τα διοικητικά του καθήκοντα εποχικό πάρεργο , επιβεβαιώνοντας και την ρήση του Κορνήλιου Καστοριάδη ότι «ζούμε στην κοινωνία των λόμπι και των χόμπι » !

Συμπερασματικά , λοιπόν , όσο ευσεβείς και αν είναι οι πόθοι του φίλου μου του Σωτήρη να διεκδικήσει την «άδεια καρέκλα του πρίγκηπα » , έκανε το μετέωρο βήμα να αντιγράψει τους τακτικισμούς του κ. Οικονόμου και από αυτό το λάθος κινδυνεύει όχι μόνο να μηδενιστεί ως αντιγραφέας από το ψηφοδέλτιο Νίκα , αλλά και συγκρινόμενος με τα …μεγέθη του Γιώργου κινδυνεύει να καταχωρηθεί στα ορφανά και αζήτητα και των επιμελητηριακών εκλογών.

Google+ Linkedin