Τα «καουμποϊλίκια» Κούγια και η έμμεση κάλυψη του Νίκου Σταυρέλη

Τα «καουμποϊλίκια» Κούγια και η έμμεση κάλυψη του Νίκου Σταυρέλη

Για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Κούγιας κατάφερε να γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής εντός των γηπέδων. Χθες στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Άργους , όπου ο γηπεδούχος Παναργειακός πήρε την νίκη με 1-0 κόντρα στην αποδεκατισμένη ομάδα της Κορίνθου (δείτε ΕΔΩ), μόλις ο Πειραιώτης διαιτητής Αχιλλέας Πουλόπουλος σφύριξε τη λήξη του αγώνα ο γνωστός “συλλειτουργός της δικαιοσύνης” του επιτέθηκε και μεταξύ άλλων αποπειράθηκε να του… κατεβάσει το σορτσάκι!

Οι αστυνομικές δυνάμεις συγκράτησαν τον εξαγριωμένο πρόεδρο της Κορίνθου, ο οποίος βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, με τον διαιτητή να απομακρύνεται από τον αγωνιστικό χώρο μήπως και ηρεμήσουν τα πνεύματα. Τα «επεισόδια», ωστόσο, δεν σταμάτησαν εκεί…

Μετά τη λήξη, ο Αλέξης Κούγιας συναντήθηκε έξω από το γήπεδο με το στέλεχος της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτη Διακοφώτη με την κατάσταση να ξεφεύγει εκ νέου, καθότι ο γνωστός ποινικολόγος αφού τον εξύβρισε χυδαία στη συνέχεια του έριξε βλέμμα νομικό…όπου δε θες να μπλέξεις!

Όλα αυτά θα μπορούσαν να εκληφθούν απλά ως παρορμητικές ενέργειες αγανάκτησης για την αδικία που υπέστει η ομάδα της Κορίνθου από την διαιτητική «παράγκα» και το διοικητικό κατεστημένο της ΕΠΟ ή πίσω από την κουρτίνα κρύβεται η επαναλαμβανόμενη ταχτική Κούγια να βρίσκεται μόνιμα στο προσκήνιο και ν’ απειλεί να μεταφέρει το παιχνίδι στο δικό του γήπεδο , τα δικαστήρια;

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αυτός είναι ο κόσμος του ποδοσφαίρου, “ένα θλιβερό ταξίδι από το πηγαίο στο αναγκαίο” που έγραφε κι ο Eduardo Galeano.

Εξάλλου η διοίκηση της Κορίνθου πρέπει οπωσδήποτε να δικαιολογήσει την απευκταία πιθανότητα που η “Μπάρτσα” δεν καταφέρει τελικά να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Ενδεχομένως αυτό να ενστερνίστηκε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κορινθίων , Νίκος Σταυρέλης, όταν με δημόσια ανάρτησή του στο facebook άφησε ενδεχόμενα άλλοθι σε λογικές που τροφοδοτούν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» στα γήπεδα!

Τι και αν αυτές οι επαναλαμβανόμενες πραχτικές οδηγούν αυτό καθαυτό το ποδόσφαιρο στους λασπώδεις και ολισθηρούς δρόμους της αγριότητας και της ανθρωποσφαγής…

Ίσως για τον κ. Σταυρέλη , όπως και για τους υπόλοιπους που “στηρίζουν το όνειρο” Κούγια , να ισχύει η ρήση του Albert Camus: “Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Είναι πολύ αργά τώρα. Θα είναι πάντα αργά. Ευτυχώς”.

Google+ Linkedin