Τα έχει όλα και συμφέρει…το δελτίο Τύπου του Μάρκου!

Τα έχει όλα και συμφέρει…το δελτίο Τύπου του Μάρκου!

Το μείγμα “όλα-σε-ένα για μέγιστη αντιπολιτευτική απόδοση κατά του Σταματόπουλου” προτίμησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «συνΔΗΜΟΤΕΣ» Μάρκος Λέγγας  στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε (δείτε ΕΔΩ), προκειμένου να ευαισθητοποιήσει πολιτικά τους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» του να αντισταθούν στο οικολογικό έγκλημα που μεθοδεύεται ,από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ , με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών – τεράτων στη μικρή Ζήρεια.

Κατ΄ αρχάς, να πούμε ότι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ  δεν μελετά τώρα την προοπτική να τοποθετήσει 21 γιγάντιες ανεμογεννήτριες στην κορυφογραμμή της Ζήρειας ,όπως αναφέρεται στο εν λόγω Δελτίο Τύπου ,αλλά η «ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.», συμφερόντων  ΕΛΛΑΚΤΩΡ , με την υπ. αριθμ. 224/2019 απόφαση της ΡΑΕ ,που πάρθηκε στις 15 Φλεβάρη 2019, έχει ήδη καταστεί δικαιούχος άδειας εγκατάστασης 21 ανεμογεννητριών ,με διάμετρο δρομέα 82 μέτρα , στη μικρή Ζήρεια. Δηλαδή σε μια περιοχή Natura που χαρακτηρίζεται από τοπικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά υψηλής αξίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει  ότι, για να μεταφερθούν τα μηχανήματα δημιουργίας “αιολικού πάρκου” στη μικρή Ζήρεια, θα πρέπει να κατασκευαστεί δρόμος μεγάλου πλάτους, εκσκαφές για καλωδιώσεις , εκσκαφές θεμελίων , διαμορφώσεις πλατειών μεγάλων διαστάσεων για κάθε ανεμογεννήτρια, εργοταξιακοι χώροι κλπ.

Όλα αυτά σημαίνουν την εκτεταμένη χρήση τσιμέντου ενώ είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί και ανατίναξη του εδάφους, αλλοιώνοντας μια για πάντα το φυσικό της περιβάλλον και κατά προέκταση το αναπτυξιακό συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει, δηλαδή το τουριστικό προϊόν το οποίο εδράζεται πάνω στο μοναδικό τοπίο.

Έξαλλου στην ύπαρξη αρνητικών συνεπειών, αναφέρονται κι ένα σωρό πανεπιστημιακές μελέτες που λένε ότι δεν είναι βέβαιο πόσες από τις πηγές που υπάρχουν σήμερα θα υπάρχουν και μετά την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών γιατί όπως λένε οι ειδικοί οι πηγές τροφοδοτούνται με νερό από πόρους οι οποίοι ενδέχεται να τσιμενταριστούν.

Επιπρόσθετα πρέπει να αναφέρουμε ότι τον περασμένο Φλεβάρη (την ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφε την άδεια εγκατάστασης 21 ανεμογεννητριών στη μικρή Ζήρεια) σε ερώτηση του Κωνσταντίνου Παπαδάκη, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, σχετικά με τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων στην αδειοδότηση δύο αιολικών πάρκων 40 ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές των Αγράφων, ο Καρμένου Βέλα, Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, απάντησε ότι η Κομισιόν δεν ελέγχει τη συμμόρφωση μεμονωμένων έργων αιολικών πάρκων με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ωστόσο η Επιτροπή «έχει κινήσει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας λόγω μη συμμόρφωσης με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ όσον αφορά τον σχεδιασμό και την έκδοση αδειών κατασκευής αιολικών πάρκων σε ολόκληρη τη χώρα».

Βεβαίως το ότι αυτό το θέμα πάει σήμερα να ξαναζεσταθεί – μετά από ύπνωση αρκετών ετών- είναι θετικό σημάδι. ‘Όμως τι χρειαζόταν, στο εν λόγω Δελτίο Τύπου με θέμα “Μετά τα Άγραφα ήρθε η ώρα της Ζήρειας;”, η αναφορά στην ανοικτή λαϊκή συνέλευση της Τοπικής Κοινότητας Κιάτου,που μόνο λαϊκή δεν ήταν γιατί – κατά τον Μάρκο – έφταιγε ο Σπύρος ;

Τι χρειαζόταν η υπογράμμιση – υπενθύμιση των “επαναστατικών” συμπεριφορών του δημάρχου Σικυωνίων και η υποσημείωση ότι , οι κρυφοί του επικοινωνιολόγοι, τον προτρέπουν να παρουσιάζεται ως «ένας από εμάς» ;

Μόνο στην πρόσφατη  συμμετοχή του Σταματόπουλου στις εργασίες της 9ης  Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Έρντινγκ δεν αναφέρθηκε ο Μάρκος και σίγουρα θα έχει τους λόγους του…γνωρίζοντας ότι  κύριοι προμηθευτές των εγκαταστάσεων ανεμογεννητριών στη χώρα μας είναι οι γερμανικές εταιρείες «Enercon», «Siemens-Gamesa» και «Nordex».

Αλλά , για να σοβαρευόμαστε,σε τι αποσκοπεί όλη αυτή η διχαστική διάθεση που αποτυπώνεται στο εν λόγω Δελτίο Τύπου και μάλιστα πριν καν το θέμα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Σικυωνίων,που μόνο γνωμοδοτικό ψήφισμα μπορεί να εκδώσει ;

Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε : Ο κ. Λέγγας θέλει πραγματικά να δημιουργηθεί ένα αραγές μέτωπο πολιτών κατά των ανεμογεννητριών στη μικρή Ζήρεια ή η δική του “επαναστατική γυμναστική”, είναι απλώς ένα  θέατρο για μέγιστη αντιπολιτευτική απόδοση κατά του Σταματόπουλου, που θα ξεχαστεί μετά, στο όνομα των “επενδύσεων” ή του “ρεαλισμού”;

Google+ Linkedin