Την αναγκαιότητα αντιπλημμυρικής θωράκισης ιεραρχεί ως ζήτημα «ύψιστης προτεραιότητας» ο Βλάσης Τσιώτος

Την αναγκαιότητα αντιπλημμυρικής θωράκισης ιεραρχεί ως ζήτημα «ύψιστης προτεραιότητας»  ο νέος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος,καταδεικνύοντας παράλληλα και την ενσυνείδητη ολιγωρία  ή ανευθυνότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής που δεν απαίτησε από τις κατασκευάστριες εταιρείες να κάνουν τα έργα προστασίας που όφειλαν για την διευθέτηση των μεγάλων όγκων νερού, που συγκεντρώνονται λόγω της κατασκευής της νέας εθνικής οδού και της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

………………Διαβάστε τη δημόσια τοποθέτηση του Βλάση Τσιώτου

Η έλευση της χειμερινής περιόδου εντείνει την αγωνία μας ως νέα Δημοτική Αρχή όσον αφορά την απουσία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία θα θωρακίσουν την περιοχή μας την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων.

Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες της περσινής σφοδρής κακοκαιρίας η οποία έπληξε και τον Δήμο μας,δημιουργώντας εκτεταμένες ζημιές τόσο σε ιδιωτικές περιουσίες , αλλά και σε δημόσιες υποδομές. Τα αποτελέσματα αυτά ανέδειξαν για μια ακόμη φορά όλες τις παθογένειες και τις δυσλειτουργίες των αντιπλημμυρικών υποδομών , τις οποίες θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουμε ώστε να μην οδηγηθούμε στο μέλλον σε ολέθριες καταστάσεις.

Το σημαντικότερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε είναι οι επιπτώσεις σε ολόκληρο σχεδόν το παραλιακό μέτωπο από τα έργα της νέας εθνικής οδού και της νέας σιδηροδρομικής γραμμής. Η μείωση των φυσικών απορροών και η παροχέτευση όλου του υδάτινου φορτίου σε ελάχιστους κύριους αγωγούς σε κάποιες περιοχές αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων. Σε άλλες περιοχές η ελλιπής πρόβλεψη ως προς την κατάληξη των όμβριων υδάτων, τα οδηγεί κυριολεκτικά στο πουθενά, μέσα σε ιδιωτικά κτήματα, δημιουργώντας έτσι την βεβαιότητα μελλοντικών καταστροφών. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη δημιουργίας των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων ώστε να μπορεί να αποφορτιστεί η περιοχή από το πλεονάζον υδάτινο φορτίο σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.

Η ολιγωρία και η έλλειψη συστηματικής παρακολούθησης από πλευράς Δήμου στο παρελθόν κατά την διάρκεια των έργων , καθώς και η χλιαρή διεκδίκηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών υποδομών, μας έχουν οδηγήσει σε ένα κρίσιμο σημείο.

Από την πλευρά μας στο μικρό διάστημα της νέας δημοτικής θητείας , παρεμβαίνουμε συστηματικά με σαφήνεια και επιμονή προς όλους τους αρμόδιους φορείς διεκδικώντας πρόσθετες χρηματοδοτήσεις , ώστε να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό οι αναγκαίες παρεμβάσεις. Οι παρεμβάσεις αυτές αποτελούν μονόδρομο ώστε να μην βρεθεί ο τόπος μας μπροστά σε ανεπανόρθωτες καταστάσεις.

Google+ Linkedin