Ο Σταματόπουλος δήλωσε «παρών» στο ΦοΔΣΑ και απέσυρε την υποψηφιότητά του – Νέος πρόεδρος επανεξελέγη ο Σταύρος Αργειτάκος

Νέος πρόεδρος στο ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου ο Σταύρος Αργειτάκος – Στην Εκτελεστική Επιτροπή ο Βλάσης Τσιώτος και αναπληρωματικό μέλος ο Γιάννης Μυττάς.

Προεδρεύοντος του αντιδημάρχου καθημερινότητας του Δήμου Τρίπολης Γιώργου Λαγού ξεκίνησε την Πέμπτη 14 Νοέμβρη,στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, η διαδικασία εκλογής προέδρου και αντιπροέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου ,για την δημοτική περίοδο 2019 – 2023

Μετά τις παρουσίες των εκπροσώπων,ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος δήλωσε ότι προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα.

Βεβαίως,όπως ήταν αναμενόμενο,η υπερκομματικής λογικής αυτοδιοικητική πρόταση Σταματόπουλου “σκόνταψε” στην κομματική ειλημμένη απόφαση της Νέας Δημοκρατίας ,που εκφράστηκε από τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο ,που πρότεινε για την θέση του προέδρου τον πρώην δήμαρχο και σημερινό επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σπάρτης, Σταύρο Αργειτάκο,ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση.

Κατόπιν αυτού ο δήμαρχος Σικυωνίων απέσυρε την υποψηφιότητά του (από μια στημένη διαδικασία) και ο Σταύρος Αργειτάκος – ως μοναδικός υποψήφιος – παρέμεινε στην προεδρική καρέκλα που κατέχει από τον Δεκέμβρη του 2017 ,όταν είχε πρωτοεκλεγεί πρόεδρος του φορέα, έπειτα από την παραίτηση του πρώην δημάρχου Ευρώτα Γιάννη Γρυπιώτη.

Να θυμίσουμε ότι ο Σταύρος Αργειτάκος ορίστηκε εκπρόσωπος στο ΦοΔΣΑ με ένα τρόπο που κατά την εκτίμησή μας αποτελεί τον ορισμό της καταδολίευσης των εκλογικών διαδικασιών.

Συγκεκριμένα , χρειάστηκε τρεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης και την αναιτιολόγητη παραίτηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Δημήτρη Καπονικολού για να οριστεί τελικά εκπρόσωπος στον ΦοΔΣΑ με υπόδειξη του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα. Η παραδοξότητα αυτής της υπόδειξης έγκειται στο γεγονός ότι ο δήμαρχος Σπάρτης δεν πρότεινε έναν σύμβουλο από την πλειοψηφία, όπως ρητώς ο Νόμος ορίζει.

Στα υπόλοιπα της εκλογικής διαδικασίας,νέος αντιπρόεδρος του ΦοΔΣΑ εκλέχθηκε ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης,ενώ σε ότι αφορά την κορινθιακή εκπροσώπηση στο φορέα ,ο δραστήριος δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος εξελέγει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και ο αντιδήμαρχος Σικυωνίων Γιάννης Μυττάς αναπληρωματικό μέλος.

Google+ Linkedin