Σωτήρης Μουρίκης: «πες μου ένα ψέμα, ν’ αποκοιμηθώ »,στο Super FM

Σωτήρης Μουρίκης: «πες μου ένα ψέμα, ν’ αποκοιμηθώ »,στο Super FM

Χειμαρρώδη πρεμιέρα έκανε ο νέος αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Σωτήρης Μουρίκης , επιλέγοντας τον ραδιοφωνικό αέρα του Super FM 104.1 και συγκεκριμένα την δημόσιο – γραφική εκπομπή της κ. Σοφίας Μπαλη , “Σοφά και παράσοφα” , προκείμενου να δώσει ένα ακόμη δείγμα για το πως αντιλαμβάνεται τον ρόλο του στη νέα σύνθεση της Διοικητικής Επιτροπής, πως αξιολογεί πολιτικά την αιφνιδιαστική και εκπρόθεσμη τροπολογία Πλεύρη , που αλλοιώνει τον ρόλο και τη φυσιογνωμία των Επιμελητηρίων , αλλά και πως τοποθετείται απέναντι στο δημοκρατικό δικαίωμα των τοπικών δημοσιογράφων , που ασκούν δημόσια κριτική στον ολισθηρό δρόμο του ρεβανσισμού που ακολουθείτε πλέον από την «εκπρόθεσμη πλειοψηφία» του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Και τι δεν είχαν οι «ιστορίες του αέρα» , που με το γνωστό χειμαρώδη του τρόπο και με διγλωσσία δημιουργικής ασάφειας μας διηγήθηκε πρωτομηνιάτικα του Ιούλη ο πολυπράγμων νέος αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας σε αυτή τη σπάνια ράδιο – φονική εκδοχή ,που άλλοτε έμοιαζε με αεράκι φιλικό, δροσερό και ταξιδιάρικο για να αποκοιμίσει τους κουρασμένους επιχειρηματίες της Κορινθίας , άλλοτε γινόταν θύελλα και ανεμοστρόβιλος κατά του προέδρου του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Πιτσάκη, δείχνοντας ότι ο κ. Μουρίκης θέλει πάση θυσία να κρατήσει την συγκρουσιακή του ετοιμότητα σε φόρμα , και καμιά φορά συνεντευξιαζόμενος και «δημοσιογράφα» έπεφταν σε… κενό αέρα!

Επιχειρώντας να σκιαγραφήσουμε τα κυριότερα σημεία από την πρώτη «Ιουλιανή » συνέντευξη του κ. Μουρίκη ως νέος αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου – που κατά την προσωπική μας εκτίμηση εύλογα θα μπορούσαν να ταξινομηθούν με την κωδική ονομασία «πες μου ένα ψέμα, ν’ αποκοιμηθώ » – δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε τόσο στην ακαταλαβίστικη εμμονή του να υπερασπιστεί «εργολαβικά » το χουντικό κατασκεύασμα Πλεύρη ,όσο και στην δημόσια αυτοψυχανάλυσή του να εμφανίζεται από την μια πλευρά ως «επαγγελματίας» συνδικαλιστής του παρελθόντος και θιασώτης της απλής αναλογικής ,γιατί όπως είπε ανήκει στις λαϊκές τάξεις των αυτοδημιούργητων, και από την άλλη πλευρά να εμφανίζεται ως μοδάτος επιχειρηματίας εποχής…που με αλαζονικές φανφάρες στοχοποιεί συγκεκριμένη εργαζόμενη – δημοσιογράφο , επειδή θέλοντας να κάνει καλά τη δουλειά της «χώνει τη μύτη της» στα άδυτα της εξουσίας.

Βεβαίως , ο κ. Μουρίκης δεν άφησε στο απυρόβλητο και κάποιους άσημους φίλους του bloggers, που όπως είπε: «παρότι ανήκουν πέρα από τους δημοκρατικούς, στα κομμουνιστικά καθεστώτα (!) , στα καλά του καθουμένου ανοίγουν ένα μπλόγκ (blog), που το διαβάζει ο κόσμος και πουλάνε…» !

Ρε συ, Σωτήρη , εσύ ένας «επαγγελματίας» της πολιτικής που έφαγε τον συνδικαλισμό με τα χρυσά… κουτάλια της Ολυμπιακής, πως το σκέφτηκες αυτό το τελευταίο περί… κομμουνιστικών καθεστώτων;

Αν σε άκουγε θα σε ζήλευε ακόμα και ο Γεωργαλάς!

Ενδεχομένως και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων να σε διόριζε επίτιμο πρόεδρο του Επιμελητηρίου , γιατί και αυτός στο παρελθόν ήταν φανατικός υποστηρικτής του Γεωργαλά και θαυμαστής των βιβλίων του, τα οποία συνιστούσε ως «πολύ σημαντικά».

Δεν τον πήρες στα σοβαρά όμως τον Άδωνι και έμεινες μετεξεταστέος στο μάθημα της «πολιτικής μπέσας» και ως εκ τούτου «πολιτικά εκπρόθεσμος»…να μπορείς να εγγυηθείς και την αξιοπιστία του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Δυστυχώς , φίλε Σωτήρη , παρότι διατείνεσαι ότι είσαι «φύσει πολιτικόν ζώον» ποτέ σου δεν κατάλαβες ότι η πολιτική δεν είναι απλή αριθμητική αλλά άλγεβρα,όπως έλεγε και ο Λένιν…

Παρασύρθηκες από τον «ομαδάρχη» σου , που παρότι είναι έμπειρος εκπαιδευτικός δεν σου έδωσε να καταλάβεις με απλά λόγια ότι η πλειοψηφία είναι έννοια πολιτική και όχι αριθμητική. Η δε κατάκτησή της πηγάζει από κάποια προγραμματική ή πολιτική / ιδεολογική συμφωνία και προφανώς δεν είναι προϊόν υποσχέσεων για ανάληψη αξιωμάτων. Πολλώ δε μάλλον δεν μπορεί να προκύπτει από ευκαιριακές μεταγραφές καιροσκόπων ή αποστατών , σαν αυτούς που κάποτε τέτοιες μέρες άνοιξαν τον δρόμο στη χούντα των συνταγματαρχών…

Συμπερασματικά , λοιπόν , χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε στο ελάχιστο την συμπυκνωμένη «παρασοφία » της δημοσιογράφας του Super FM , αντίθετα την βρίσκουμε πολύ διασκεδαστική , το επικοινωνιακό αποτέλεσμα που παρήχθη και από την συγκεκριμένη ραδιο – φονική συνέντευξη του κ. Μουρίκη ,για άλλη μια φορά ήταν: μηδέν εις το πηλίκον!

Google+ Linkedin