Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο συνεργάτης του Φρέντι Μπελέρη, Παντελής Κοκαβέσης

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο συνεργάτης του Φρέντι Μπελέρη, Παντελής Κοκαβέσης

«Βαθαίνει το ρήγμα» στις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας, καθώς μετά την απόφαση του πρωτοδικείου Αυλώνας να προφυλακιστεί ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης και να μεταφερθεί στις φυλακές των Τιράνων , το δικαστήριο Αυλώνας έκρινε προφυλακιστέο και τον Παντελή Κοκαβέση, συνεργάτη του υποψηφίου δημάρχου.
Για την απόφαση ενημερώθηκε και το νοσοκομείο των Τιράνων στο οποίο μεταφέρθηκε χθες ο Κοκαβέσης, αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας (σ.σ πριν ένα χρόνο είχε κάνει μεταμόσχευση καρδιάς).

Να υπενθυμίσουμε ότι στη σύλληψη του ομογενούς υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, προχώρησε η αλβανική αστυνομία τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή, με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων», ενόψει των τοπικών εκλογών της Κυριακής.
Ο Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα ως υποψήφιος δήμαρχος, υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα, και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα. Στην πορεία προς την κάλπη, ο Μπελέρης δέχθηκε επιθέσεις από μερίδα του Τύπου αλλά και τον ίδιο τον Ράμα, που λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του φέρεται να δήλωνε σε τηλεοπτικό σταθμό πως την επομένη των εκλογών θα λογαριαστεί προσωπικά μαζί του.

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε διάβημα στο ΥΠΕΞ της Αλβανίας και παράλληλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Εντι Ράμα, έχοντας ενημερώσει νωρίτερα για το ζήτημα τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος ζητούσε απελευθέρωση του συλληφθέντος, ενώ ενημέρωσε για τη σύλληψη την πρόεδρο της Κομισιόν.

Η απάντηση της Αλβανίας μέσω μιας σειράς αναρτήσεών της υπουργού Εξωτερικών Όλτα Τσάτσκα στο Twitter

“Είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε πώς οι Έλληνες φίλοι μας έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν μια δικαστική απόφαση στη χώρα μας, όταν τα σκληρά αποδεικτικά στοιχεία που αναζητούσαν δεν θα μπορούσαν να είναι πιο δύσκολα – Ο Φρέντι Μπελέρη έχει πιαστεί να εμπλέκεται σε εγκληματική δραστηριότητα κατά των ελεύθερων και δίκαιων εκλογών”, ανέφερε αρχικά στην ανάρτησή της η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας.

Και συνέχισε σε δεύτερη ανάρτηση, λέγοντας: “Δεν καταλαβαίνουμε πώς το να είναι Έλληνας υπήκοος τον εξαιρεί από το νόμο ως πολίτης της Αλβανίας. Προτρέπουμε τους Έλληνες φίλους μας να απέχουν από δηλώσεις που δεν δείχνουν σεβασμό προς τους ανεξάρτητους θεσμούς της χώρας μας”.

Google+ Linkedin