Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Τσούρας, σε ηλικία 77 ετών. Το ιδρυτικό στέλεχος το ΠΑΣΟΚ, το τελευταίο διάστημα, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του, καθώς έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο Θανάσης Τσούρας γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα, γιατρός στο επάγγελμα, ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και στενός συνεργάτης του Γιώργου Γεννηματά, ενώ ήταν σύμβουλος και της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, καθώς ανήκε στην λεγόμενη ομάδα των «Γεννηματικών», μαζί με τους Κώστα Γείτονα και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.
Δεν χρησιμοποιήθηκε σε υπουργικές θέσεις από τις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, του οποίου υπηρξε στενός φίλος και συνεργάτης.
Την περίοδο της δικτατορίας (1967-74) υπήρξε υπεύθυνος της νεολαίας του ΠΑΚ Εσωτερικού και μέλος των Δημοκρατικών Επιτροπών Αντίστασης.
Πρωταγωνίστησε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και μετά τη βίαιη καταστολή της συνελήφθη και βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.
Το 1974 ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο πρώτος υπεύθυνος για τη νεολαία του Κινήματος (1974-75) Το διάστημα 79-81 διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου του δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Μπέη.

Google+ Linkedin