Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η «τσιμουδιά» Σταματόπουλου στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Σικυώνος;

Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η «τσιμουδιά» Σταματόπουλου στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Σικυώνος;

Ενώ σε όλη την Ελλάδα δήμαρχοι , επαγγελματικοί φορείς αλλά και ο νομικός κόσμος έχει βγει στα κάγκελα για τον νέο Δικαστικό Χάρτη , στο Κιάτο η δημοτική αρχή Σταματόπουλου φαντάζει «με ‘κείνα τα παιδιά που κάνουν τσιμουδιά…» , παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα στο Tik Tok από τον αρχηγό τους…για τις επικοινωνιακές του ανάγκες αγροτικής επικαιρότητας!

Αυτό το λέμε γιατί πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρισθεί η πρωτοφανής ανευθυνότητα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκου Σκαρμούτσου αλλά και ο πολιτικός «κομπλεξισμός» του απέναντι στον αρχηγό της μειοψηφίας , όταν στην συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης παρέπεμψε στις καλένδες την πρόταση ψηφίσματος (απο τον Δημήτρη Πιστεύο) για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στην πόλη του Κιάτου η ειλημμένη κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Σικυώνος ,που ιδρύθηκε πριν σχεδόν εκατό χρόνια.

Αλήθεια , πόσο δύσκολο ήταν να εκδοθεί ένα ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας για το τόσο ζωτικό ζήτημα του Ειρηνοδικείου, που σε συνδυασμό με τον ορισμό του Ξυλοκάστρου ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Κορίνθου αναμφίβολα υποβαθμίζει το Κιάτο σε πόλη – δορυφόρο του γειτονικού δήμου;

Άραγε γιατί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επικαλούμενος και την δικηγορική του ιδιότητα , προσπάθησε να θολώσει τα νερά λέγοντας ότι το θέμα του νέου Δικαστικού Χάρτη δεν έχει περάσει απο το Υπουργικό Συμβούλιο , διαψεύδοντας ακόμη και τις επίσημες ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου!

Πως μπορεί να χαρακτηριστεί η επικίνδυνη ετοιμότητά του να ασκήσει προληπτική λογοκρισία (στα πρότυπα της χούντας) σε επί προσωπικού απάντηση του αρχηγού της μειοψηφίας στον δήμαρχο , κλείνοντάς του το μικρόφωνο!

Εν τέλει, χωρίς να έχουμε καμιά διάθεση για τοποσοβινισμούς κατά του Ξυλοκάστρου ,ούτε βέβαια να αναλωθούμε κρίνοντας πολιτικά τον « Νικολάκη του δημάρχου » – αυτό είναι «σαν να κλέβεις το παγκάρι εκκλησίας» – η τσιμουδιά Σταματόπουλου για το συγκεκριμένο ζήτημα του Ειρηνοδικείου ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί;

Τι κρύβεται πίσω από την ένοχη σιωπή του;

Γιατί κάνει τσιμουδιά…ενώ γνωρίζει ότι το «σινιάλο» για αυτά τα απαράδεκτα κυβερνητικά σχέδια είχε δοθεί απο τον Νοέμβρη του 2020 με το σχέδιο Πισσαρίδη (σελ. 68), όπου αναφέρεται «Η γεωγραφική κατανομή των δικαστηρίων είναι επίσης προβληματική. Δικαστήρια σε γεωγραφικά κοντινές περιοχές της ελληνικής επαρχίας θα πρέπει να συγχωνευτούν σε μεγαλύτερες μονάδες, καθώς το όφελος της διακριτής τους ύπαρξης είναι μικρό σε σχέση με το κόστος για τον φορολογούμενο…».

Γιατί κάνει τσιμουδιά…ενώ γνωρίζει ότι αυτές οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις εκτελούνται κατ΄ απαίτηση της Παγκόσμιας Τράπεζας και υπό την δαμόκλειο σπάθη την στέρησης εκταμίευσης κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στο 2ο παράρτημα «Εκτελεστικής Απόφασης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» του 2021, στο σχέδιο Ελλάδα 2.0 προκύπτουν ξεκάθαρα οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση, όπου αναφέρεται ότι μέχρι το 4ο τρίμηνο του 2024 προβλέπεται «Αναθεώρηση του δικαστικού χάρτη- πλήρης λειτουργία τουλάχιστον του 70% των διοικητικών δικαστηρίων και πλήρης λειτουργία τουλάχιστον του 40% των πολιτικών- ποινικών δικαστηρίων» ενώ για το 4ο τρίμηνο του 2025 προβλέπεται πλήρης υλοποίηση της αναθεώρησης των δικαστικών χαρτών.

Μετά απο 14 χρόνια στο Κιάτο , ο κ. Σταματόπουλος δεν έχει αποκτήσει ακόμα την απαιτούμενη πολιτική πείρα να αντιληφθεί τις αρνητικές συνέπειες τόσο για την κοινωνική όσο και για την οικονομική ζωή του δήμου Σικυωνίων απο το κλείσιμο παραρτημάτων υπηρεσιών, όπως της Εφορίας κτλ, που έγιναν με το ίδιο απαράδεκτο σκεφτικό του «κόστους – οφέλους», όπως και τώρα με το Ειρηνοδικείο Σικυώνος;

Μήπως τελικά ο κ. Σταματόπουλος μπορεί να μας απαντήσει υπεύθυνα στο Δημοτικό Συμβούλιο αν πίσω απο το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Σικυώνος κρύβεται και πιθανή σύμβαση παραχώρησης του κτηρίου στο Υπερταμείο και υποχρεωτική καταβολή ενοικίου για τυχόν χρήση του από το Δήμο Σικυωνίων;

 

Google+ Linkedin