Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να μην προμηθευτούν συγκεκριμένα προϊόντα

O Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για προληπτικούς λόγους, να μην προμηθευτούν συγκεκριμένα προϊόντα.

Η παρέμβαση του ΕΦΕΤ ήρθε αμέσως μετά την απειλή σαμποτάζ σε συσκευασμένα τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ Αθήνας και Θεσσαλονίκης από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του επισημαίνεται, ότι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να προμηθευτούν τα παρακάτω προϊόντα, ανεξαρτήτως παρτίδας, για το χρονικό διάστημα, από 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017:

Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA-COLA» σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.
Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA-COLA LIGHT» σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.
Συσκευασίες «Παριζάκι Υφαντής» των 500γρ. και των 350γρ.
Φρέσκο Γάλα Πλήρες «ΔΕΛΤΑ» του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος.
Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από τον χώρο πώλησης.

Νωρίτερα η ομάδα «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές» σε ανάρτησή τους στο indymedia, ανέφεραν ότι έχουν δηλητηριάσει με υδροχλωρικό οξύ γνωστά προϊόντα, αναρτώντας μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες. Τα εν λόγω προϊόντα όπως έγραψαν θα τα επανατοποθετήσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ από τις 20 ως τις 24 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, με ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποιεί ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναλαμβάνει την έρευνα για την «επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων».

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες απειλές είχαν πραγματοποιηθεί τόσο πέρυσι όσο και το 2015, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, οδηγώντας εταιρίες σε ανάκληση προϊόντων τους από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Google+ Linkedin