Οι κάλπες έβγαλαν ισοπαλία εδρών – Ο πρόεδρος στην …παράταση !

Με ισοπαλία εδρών έληξε η εκλογική διαδικασία του Επιμελητηρίου Κορινθίας (δείτε ΕΔΩ), που με το καλημέρα αμφισβητήθηκε από τον Σωτήρη Μουρίκη αναγκάζοντάς τον να υποβάλει ένσταση κατά του κύρους των εκλογών. 

Δυστυχώς επαληθεύτηκαν τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μαϊμουδένιες εκπροσωπήσεις Ανωνύμων Εταιρειών στο Τμήμα Μεταποίησης. Πλέον και εκ του “σημειολογικού” αποτελέσματος  (+ 69 στον Λουζιώτη) είναι ήλιου φαεινότερο ότι εκεί έγινε της ανωμαλίας…το κάγκελο !  

Μέχρι και υπάλληλοι συστημικών τραπεζών  ψήφισαν ως ανώτατα στελέχη τοπικών Ανωνύμων Εταιρειών !!

Εμπάση περιπτώση με βάση τα αποτελέσματα (αν παραμείνουν ως έχουν) οι επιμελητηριακές παρατάξεις των Παναγιώτη Λουζιώτη &  Σωτήρη Μουρίκη εξασφάλισαν από πέντε έδρες. Οι παρατάξεις των Παναγιώτη Πιτσάκη & Σωτήρη Σπηλιωτακάρα μοιράστηκαν από 4 έδρες και ο Δημήτρης Ραψωματιώτης που σίγουρα αδικείται από το αποτέλεσμα (ενδεχομένως να πλήρωσε το μάρμαρο της άνευρης προεκλογικής του καμπάνιας) περιορίστηκε στην τελευταία θέση με 3 έδρες.

Να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός «Δύναμη Επιχειρηματικής Προόδου» με επικεφαλής τον Σωτήρη Μουρίκη πήρε καθαρή πρωτιά στα μαζικότερα τμήματα (Υπηρεσιών & Εμπορικό),που εξάλλου αποτελούν και την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και βέβαια οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες εκπροσωπήθηκαν αυτοπροσώπως…ενώ ο συνδυασμός «Επιχειρηματική Ανάπτυξη» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λουζιώτη  εκτός από το “αμαρτωλό” τμήμα της Μεταποίησης, με τις αμφιλεγόμενες εξουσιοδοτήσεις…πρώτευσε και στο μικρό συντεχνιακό τμήμα των Μεταφορών που κατά κύριο λόγο αφορά τους λεωφορειούχους του ΚΤΕΛ Κορινθίας.

Συμπερασματικά λοιπόν,ο κόσμος που εκπροσωπεί το τοπικό εμπόριο και τις υπηρεσίες έδωσε καθαρή πρωτιά στον Σωτήρη Μουρικη – ενώ οι συντεχνίες  και οι “εκπρόσωποι” των …ανωνύμων έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα  να κρατήσουν το «κατεστημένο» ζωντανό και τελικά κατάφεραν να γείρουν την πλάστιγγα μόλις 20 ψήφους υπέρ του Λουζιώτη!

Όμως,με ένα τόσο διάτρητο και ισχνό προβάδισμα…από που ο κ. Λουζιώτης θα αντλήσει το «ηθικό πλεονέκτημα» να ηγηθεί ενός Διοικητικού Συμβουλίου που καλείται να αναδείξει τα πραγματικά ζητήματα του τοπικού επιχειρείν και να δώσει ανάσα στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού;

Google+ Linkedin