Οι Στόχοι; (του Χρήστου Καλαντζή)

Οι Στόχοι; (του Χρήστου Καλαντζή)

Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου μια μελέτη για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα (δείτε ΕΔΩ). Η εργασία, προσπαθεί να χαρτογραφήσει το μέλλον των ΟΤΑ (οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης) τοποθετώντας παράλληλα τους στόχους που θα πρέπει να επιτευχθούν τα επόμενα έτη.

Θέτει, κατά τη γνώμη μου, καίρια ερωτήματα για την οργάνωση, την αυτονομία, την αποτελεσματικότητα των δήμων σε σχέση με το δημότη.
Εστιάζει σε 14 διαφορετικά πεδία και μάλλον αποτελεί μια καλή αρχή, ένα μπούσουλα, για τη δημοτική διοίκηση (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) στα νέα τους καθήκοντα. Οφείλουν όλοι να συνεργαστούν παραμερίζοντας τα μικροπολιτικά συμφέροντα που μαστίζουν το δήμο μας. Οφείλουν να συνεργαστούν και όχι να συγχωνευτούν. Οφείλουν να συνεργαστούν, εάν θέλουν να παράξουν έργο, ώστε να αφήσουμε στα παιδιά μας κάτι εκτός από χρέος και παρακμή.
Να αφήσουμε κάτι, έστω ως πρότυπο νομιμότητας και λογικής, ως επιλογή και όχι ως υποχρέωση! Έστω για μια φορά.. να «..μετρήσουμε» βρε αδερφέ! Να μετρήσουμε τις μπουκιές ως ενήλικες.
Ως ενήλικές και όχι ως λαίμαργο παιδί που τρώει το αγαπημένο του φαγητό και η μάνα του φωνάζει… «..φθάνει παιδί μου φθάνει.. πόσο θες να φας; Θα σκάσεις!».

Χρήστος Καλαντζής

* O Χρήστος Καλαντζής δραστηριοποιείται επαγγελματικά κυρίως, ως μηχανικός στον τομέα της πληροφορικής και των οικονομικών. Στην επιστήμη της πληροφορικής κατέχει πτυχίο, μεταπτυχιακό, σειρά δημοσιεύσεων και πιστοποιήσεων, επίσης έχει γίνει αποδεκτός ως υποψήφιος διδάκτωρ. Στην επιστήμη των οικονομικών τελεί τελειόφοιτος στην χρηματοοικονομική διοίκηση. Είναι τακτικό μέλος σε σειρά ενώσεων πληροφορικής όπως η ένωση επιστημόνων τεχνητής νοημοσύνης (ΕΕΤΝ), ΕΠΥ, ΕΠΕ, κλπ.
Συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σικυωνίων , με το ψηφοδέλτιο “Επόμενη Μέρα” του υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Πιστεύου.

Google+ Linkedin