Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Σικυωνίων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού – Απεργιακή κινητοποίηση την Δευτέρα 20 Μάρτη έξω από το Δημαρχείο Κιάτου

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Σικυωνίων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού – Απεργιακή κινητοποίηση την Δευτέρα 20 Μάρτη έξω από το Δημαρχείο Κιάτου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΗ Δ.Ε.Υ.Α ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Εθν. Αντίστασης 29 – Κιάτο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού!  Να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο νομοσχέδιο! 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Δευτέρα 20 Μάρτη 11.30π.μ. – Δημαρχείο Κιάτου

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο που βαθαίνει ακόμα περισσότερο την πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού. 

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί  την «απελευθέρωση» και του νερού κατά τα πρότυπα της Ενέργειας, των σιδηροδρόμων και άλλων υποδομών. Δηλαδή, την άρση των όποιων προστατευτικών μέτρων για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων και σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο για την ίδια τη ζωή τομέα και από εκεί και πέρα η νέα «ανεξάρτητη» αρχή να παίζει τον ρυθμιστικό ρόλο ανάμεσα στους επενδυτές όπως με την Ενέργεια.

Στην ίδια κατεύθυνση προηγούμενων αντιδραστικών νομοθετικών ρυθμίσεων που διαχρονικά υλοποιήθηκαν και προώθησαν την εμπορευματοποίηση του νερού,  δρομολογούνται νέες εξελίξεις, όπως είναι η συγχώνευση των  ΔΕΥΑ σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις, που με τον ασφυκτικό έλεγχο και τον καθορισμό από τη Ρ.Α.Α.Ε.Υ. της τιμολογιακής πολιτικής τους, θα οδηγήσουν σε κατακόρυφες αυξήσεις στην τιμή του νερού και στις άλλες υπηρεσίες, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της ποιότητας τους. Ο λαός στην κυριολεξία θα πει το νερό νεράκι!

Έχουμε συγκεντρώσει πικρή πείρα από τις τεράστιες αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, τα χρηματιστήρια ενέργειας κλπ στα οποία η Ρ.Α.Ε έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Καταγγέλλουμε τη σκόπιμη και χρόνια απαξίωση από τις κυβερνήσεις διαχρονικά των υπηρεσιών ύδρευσης και των ΔΕΥΑ με την υποχρηματοδότηση και τη μείωση του μόνιμου προσωπικού, προκειμένου να στρωθεί το έδαφος γι αυτές τις εξελίξεις. 

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να εντάσσεται στη λογική της κερδοφορίας! 

Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις ΔΕΥΑ, την Δευτέρα 20 Μάρτη και καλούμε στην Απεργιακή συγκέντρωση στις 11:30π.μ. έξω από το Δημαρχείο Κιάτου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  •  Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την νέα Ρ.Α.Α.Ε.Υ.
  •  Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες στην ΔΕΥΑΣ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Φθηνό, με επάρκεια, ελεγμένο και υγιεινό νερό.  Να σταματήσει κάθε εμπορευματοποίηση και επιχειρηματική δραστηριότητα στο νερό και τη διαχείρισή του. 
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και οι υπόλοιποι φόροι. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα!
Google+ Linkedin