Μάσκα δε θα ‘χει να κρυφτεί το «Καρναβάλι» ετούτο…

Μάσκα δε θα ‘χει να κρυφτεί το «Καρναβάλι» ετούτο…

Έπεσαν οι μάσκες στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων, στην παρέμβαση σύσσωμης της μειοψηφίας για το θέμα της αγωγής Φιακά κατά κατοίκων του Άνω Δημηνιού,  που την προηγούμενη βδομάδα έπαιξε πρώτη είδηση σε όλα τα μέσα της Κορινθίας.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , Νίκος Σκαρμούτσος , όχι μόνο ήταν κατώτερος του θεσμικού του ρόλου και των περιστάσεων , όταν αρνήθηκε να βάλει σε ψηφοφορία την πρόταση μομφής κατά Φιακά (με το σαθρό αιτιολόγημα ότι το ανώτατο βουλευόμενο όργανο του δήμου είναι αναρμόδιο να κρίνει νομικές ενέργειες του προέδρου της ΔΕΥΑ) αλλά , αν και τυπικά τουλάχιστον θεωρείται άνθρωπος της νομικής επιστήμης, φάνηκε και ανενημέρωτος όταν “έκανε γαργάρα”  την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου , που έκρινε ότι οι ΔΕΥΑ παρότι είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ανήκουν σε συγκεκριμένο ΟΤΑ (εν προκειμένω στο Δήμο Σικυωνίων), υπό την έννοια ότι δημιουργούνται από τους ΟΤΑ χάριν της επίτευξης αυτοδιοικητικού σκοπού, τελούν υπό την εποπτεία τους, ενώ ο έλεγχος και ο διορισμός της πλειοψηφίας της διοίκησής τους γίνεται από τους ΟΤΑ.

Το ότι ο κ. Σκαρμούτσος βρισκόταν  σε «διατεταγμένη υπηρεσία» και για μια ακόμα φορά παραβίασε ευθέως τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου , γιατί με βάση το παρουσιολόγιο  δεν του έβγαιναν τα κουκιά ,δεν είναι κάτι που μπαίνει σε συζήτηση…αυτό έβγαζε μάτια!

Όπως μάτια έβγαζε και η «μούγγα στην στρούγκα» για το δικονομικό πλεονέκτημα της  ΔΕΥΑ  να παρέμβει υπέρ της αγωγής Φιακά ,ενώπιον του δικαστηρίου.

Επίσης , ενδεικτική του κλίματος που επικρατούσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν και η διάταξη των  «λοχαγών» του Σταματόπουλου , που ακροβολίστηκαν σε καίριες θέσεις μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης για να κατασβήσουν τις αναφλέξεις στιγμιαίας απόδοσης του θερμοκέφαλου «σερίφη» της ΔΕΥΑ !

Αυτός ο σχεδιασμός «περιφρούρησης» , εκτός από το ότι καταμαρτυρά πέραν πάσης αμφιβολίας  ποιες είναι οι πραγματικές διαθέσεις του «σερίφη» της ΔΕΥΑ ,  καθιστά σαφές ότι μαέστρος και ενορχηστρωτής της πρωτοφανούς βιομηχανίας αγωγών κατά κατοίκων , που υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους να πίνουν καθαρό και υγιεινό νερο, είναι ο Σπύρος ο Σταματόπουλος  αυτοπροσώπως!

Γιαυτό ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο αναγκασμένος να υπερασπιστεί προσωπικά  τον Φιακά – χωρίς όμως να πάρει και την πολιτική ευθύνη για την τοξικότητα του ανόητου «δικαιωματισμού» που διακρίνει το πρωτοπαλίκαρό του.

Εξ ου και οι επικοινωνιακές  μπουρμπουλήθρες Σταματόπουλου , ότι ποτέ στη ζωή του δεν έχει κάνει αγωγή ή οι άλλες πομφόλυγες περί υποβολέων της μειοψηφίας και τα λοιπά φληναφήματα ότι την αγωγή Φιακά θα πρέπει λίγο-πολύ να την δούμε υπό το πρίσμα μιας διευρυμένης επιτρεπτικότητας που έγινε χάριν του δημοσίου συμφέροντος της κοινωφελούς επιχείρησης!

Συμπερασματικά , λοιπόν , ο Σταματόπουλος αφού φιλοτέχνησε ένα ψεύτικο προφίλ για τον εαυτό του και κράτησε «άσο στο μανίκι» το δικονομικό πλεονέκτημα της  ΔΕΥΑ , θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει να εκβιάζει πολίτες (χωρίς να παίρνει την πολιτική ευθύνη) και παράλληλα να επωάζει το αυγό του φιδιού με …ΣΥΝΕΣΙ!

Προφανώς, αυτές οι πραχτικές επίκλησης της «πολιτικής ηθικής», υποκριτικά , για να την υποσκάψει, αφού την αποδέχεται επιφανειακά και ταυτόχρονα την παραβιάζει ,δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον Σταματόπουλο. Απλά για άλλη μια φορά δείχνει ότι ο ηθικός ορίζοντάς του έχει ολοκληρωτικά διαφθαρεί από τον κυνισμό της 17χρονης  εξουσίας.

Ότι και να κάνει όμως: μάσκα δε θα ‘χει να κρυφτεί το «Καρναβάλι» ετούτο…

Το καρδιογράφημα της δημαρχιακής του θητείας λίγους μήνες θέλει ακόμη και οριστικά θα γράψει μία ευθεία… Άλλωστε, όπως υποστήριζε και ο Αρχαίος Έλληνας ποιητής Μένανδρος, “Αδύνατον τ΄αληθές λαθείν”.

Και η αλήθεια είναι, ότι το χρυσαυγίτικο μοτίβο σκέψης που ηθελημένα ή αθέλητα έχει υιοθετήσει ο Σταματόπουλος, όχι μόνο βλάπτει σοβαρά την δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα αλλά δηλητηριάζει και το προεκλογικό κλίμα στο Κιάτο περισσότερο και από το μικρόβιο της σαλμονέλας.

Google+ Linkedin