Ξαφνική « παραίτηση» Κολοβίνου φωτογραφίζει χειραγώγηση εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου

Ξαφνική « παραίτηση» Κολοβίνου φωτογραφίζει χειραγώγηση εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου

Με μια ξαφνική « παραίτηση» που ουσιαστικά δεν είναι παραίτηση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου , Τάκης Κολοβίνος , σχεδόν μια βδομάδα πριν τις προγραμματισμένες αρχαιρεσίες της 12ης & 13ης Μάρτη , άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» στο πολύπαθο συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων του Κιάτου, πυροδοτώντας ντόμινο αποκαλύψεων αφενός για τον διαχρονικό ρόλο του πρώην προέδρου του  Βασίλη Παγώνη και αφετέρου για τις πρακτικές χειραγώγησης που ακολουθήθηκαν απο τους νέους επίδοξους υποψηφίους εν όψει των εκλογών της επόμενης βδομάδας.

Αποσαφηνίζοντας το γιατί λέμε « μια ξαφνική « παραίτηση» που ουσιαστικά δεν είναι παραίτηση » χρήσιμο είναι να υπογραμμίσουμε ότι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου εκλέγετε απο το Διοικητικό Συμβούλιο όταν συγκροτείται σε σώμα και όχι κατευθείαν απο τις εκλογές.

Συνεπώς η οποιαδήποτε παραίτηση μέλους του ΔΣ υποβάλλεται εγγράφως στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου που του είχε προσδώσει την αντίστοιχη ιδιότητα και όχι στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που αφορά μόνο τον απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου (ουσιαστικά εκεί τερματίζει την θητεία του) και την διενέργεια των εκλογών.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ο κ. Κολοβίνος , συνεπής σε ότι είχε δηλώσει απο καιρό , δεν διεκδικεί την επανεκλογή του στο νέο διοικητικό σχήμα του συλλόγου – Άρα τι προσωπικό συμφέρον είχε να εγείρει θέμα εκλογικών διαδικασιών ή να παραιτηθεί απο πρόεδρος ενός διοικητικού συμβουλίου που ούτως ή άλλως είχε εξαντλήσει την θητεία του;

Επιπλέον οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καλά την πρεμούρα του κ. Παγώνη να ελέγχει το πρωτοβάθμιο όργανο των εμπόρων του Κιάτου ,καθότι αυτό του δίνει το απαραίτητο διαβατήριο για την παραγοντική του επιβίωση στην πυραμίδα των συλλογικών οργάνων εμπορίου και επιχειρηματικότητας (ΠΟΕΕ -ΕΣΕΕ) και συνεπακόλουθα να διαχειρίζεται τα γνωστά ευρωπαϊκά προγράμματα ( ελπίζουμε όχι με τις ίδιες  οσμές σκανδάλων που είχαν αναδυθεί παλιότερα…).

Συμπερασματικά , λοιπόν, ο κ. Κολοβίνος χρησιμοποίησε το «τρίκ» της δήθεν παραίτησης του γιατί ίσως είχε άλλους σοβαρούς  λόγους να μην κάνει πλέον το παγώνι…για τις γνωστές κοπροραπτικές by Pagonis και αφετέρου γιατί ενδεχομένως ήθελε να καταδείξει ότι και οι νέοι επίδοξοι υποψήφιοι διοικούντες  δυστυχώς επιλέχθηκαν απο τον Βασίλη για να εγκλωβίσουν τον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου στην καθ” ημάς μίζερη πραγματικότητα…που χρόνια τώρα εξαντλείται στην παραγοντική επιβίωση του κ. Παγώνη!

Google+ Linkedin