Μαρία Γκορίτσα: «Η αυτοδιοίκηση είναι …γυναίκα!»

Μαρία Γκορίτσα: «Η αυτοδιοίκηση είναι …γυναίκα!»

Η Μαρία Γκορίτσα, παρότι δεν είναι «επαγγελματίας» της αυτοδιοίκησης, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Γέννημα θρέμμα της πόλης του Κιάτου, αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές και αγαπητό πρόσωπο που έχει ζυμωθεί με την τοπική κοινωνία και ως εκ τούτου ξέρει να αφουγκράζεται τις ανάγκες των απλών ανθρώπων της καθημερινότητας από πρώτο χέρι.

Κατέρχεται για δεύτερη φορά στη «μάχη» της κάλπης, αυτή τη φορά ως υποψήφια στη Δημοτική Κοινότητα Κιάτου, με το ψηφοδέλτιο νίκης της «Επόμενης Μέρας» , του υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Πιστεύου , γιατί πιστεύει ότι το στοίχημα παραμένει το ίδιο και δεν είναι άλλο από την μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά. Όχι όμως γιατί το επιβάλλουν οι νομικές ποσοστώσεις ή τα επικοινωνιακά τρικ καλοπιάσματος στις γυναίκες αλλά γιατί η κοινωνία το έχει πραγματικά ανάγκη.

Όπως η ίδια δηλώνει περήφανα : «Η ζωή και η καθημερινότητα δεν διεκδικούν ποσόστωση. Αλλά από κει και πέρα ας μην ξεχνάμε ότι η «Αυτοδιοίκηση είναι …γυναίκα»! Η γυναίκα ξέρει να συνθέτει, να κατανέμει αρμοδιότητες, να συμβουλεύει. Είναι πιο ευαίσθητη σε κοινωνικά θέματα και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να ασχολείται με πολλές δραστηριότητες ταυτόχρονα. Η τοπική αυτοδιοίκηση συνεπώς είναι ο χώρος της. Για μένα προσωπικά είναι αυτονόητο το γεγονός ότι πρέπει οι γυναίκες να συμμετέχουν με ενεργό ρόλο στα κοινά, γιατί οι σύγχρονες γυναίκες και γνώση έχουν και άποψη, αλλά κυρίως είναι έξυπνες και δραστήριες».

Αναμφισβήτητα η Μαρία και ως μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας είναι μία γυναικεία κοινωνική προσωπικότητα , που , χωρίς παιχνίδια εξουσίας , μπορεί να αφουγκραστεί , να αναδείξει και να υποστηρίξει πολλές επωφελείς προτάσεις για την τοπική κοινωνία του Κιάτου και ιδιαίτερα για το λαϊκό στοιχείο της πόλης , συμβάλλοντας έτσι και στο κοινό όραμα της «Επόμενης Μέρας» και του Δημήτρη Πιστεύου για έναν λειτουργικό Δήμο, με ανθρώπινο πρόσωπο , με προτεραιότητα στα παιδιά που τα θέλουνε όλα!

Εξάλλου όπως είχε πει και η Αμερικανίδα συγγραφέας Harriet Stowe: «Οι γυναίκες είναι οι πραγματικοί αρχιτέκτονες της κοινωνίας μας» !

Google+ Linkedin