Κόλαφος για την ΑΕΠΙ η αθώωση 156 καταστηματαρχών στις Σέρρες για «παράνομη» μετάδοση μουσικής

Με μια απόφαση-σταθμό, το δικαστήριο Σερρών έκρινε αθώους 156 Σερραίους επιχειρηματίες ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, καφενείων και cafe που βρέθηκαν στα δικαστήρια εξαιτίας μηνύσεων της εταιρίας διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων ΑΕΠΙ, ότι δεν πλήρωναν τα ποσά που απαιτεί η εταιρία για να παίζουν μουσική στα καταστήματά τους ή να χρησιμοποιούν συσκευές που μπορούν να μεταδώσουν μουσική (TV, ραδιόφωνο).

Οι 156 καταστηματάρχες αθωώθηκαν, γιατί κατά τον έλεγχο που έκανε ο αντιπρόσωπος της ΑΕΠΙ δεν συνοδευόταν από ένστολο αστυνομικό! Μάλιστα, δηλώνουν πλέον έτοιμοι να περάσουν στην αντεπίθεση, μηνύοντας την ΑΕΠΙ για συκοφαντική δυσφήμηση και ζητώντας αποζημίωση.

Μιλώντας στο Kavala Portal ο πρόεδρος του συλλόγου καφεζυθοπωλών Καβάλας Παναγιώτης Βασιλούδης σχολίασε την απόφαση αυτή τονίζοντας ότι “Η απόφαση που έλαβε το δικαστήριο Σερρών είναι σίγουρα πολύ σημαντική όχι μόνο για τους επιχειρηματίες που αθωώθηκαν αλλά και για όλους όσους ασχολούνται επιχειρηματικά με τον χώρο της εστίασης. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα πρόστιμα που επιβάλλει η ΑΕΠΙ δεν προκύπτουν βάση κάποιου κανονισμού αλλά είναι εντελώς αυθαίρετα …

Διαβάστε : Τα παρατράγουδα της ΑΕΠΙ…με τη σύλληψη στη γιορτή της πόλης του Κιάτου!

Google+ Linkedin