«Καίει» τον ΑΠΟΕΛ η χρυσαυγίτικη σημαία

«Καίει» τον ΑΠΟΕΛ η καταγγελία του παρατηρητή του δικτύου  Fare (Ποδόσφαιρο κατά του Ρατσισμού στην Ευρώπη) ,που  έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση των διακρίσεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Αιτία η χρυσαυγίτικη σημαία που υψώθηκε από οπαδούς της κυπριακής ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – ΑΠΟΕΛ ,που διεξήχθη την Πέμπτη, 29 Σεπτέμβρη,στο “Γ. Καραϊσκάκης”, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. 

Να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγες οι φορές που  ακροδεξιοί οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας,με την ανοχή της διοίκησης, σηκώνουν στις κερκίδες άλλοτε ναζιστικές σβάστικες και άλλοτε αφίσες με το πρόσωπο του Γεωργίου Γρίβα,ιδρυτή της αντικομμουνιστικής  Οργάνωσης « Χ » που συνεργάστηκε με τα γερμανικά στρατεύματα την περίοδο της ναζιστικής κατοχής 

Ήδη ο παρατηρητής απέστειλε στην UEFA και το σχετικό υλικό που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός,κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι  η ομάδα της Κύπρου θα τιμωρηθεί ,καθώς υπάρχει και δεδικασμένο,με τις περιπτώσεις της Ίντερ και της Σπάρτα Πράγας,που επιβλήθηκαν κυρώσεις κατόπιν αντίστοιχων καταγγελιών.

Εντύπωση βέβαια προκαλεί το γεγονός ότι το περιστατικό δεν καταδικάστηκε από τα μεγάφωνα του Σταδίου “Γ. Καραϊσκάκης” ,ούτε και από τους υπεύθυνους της διοίκησης του Ολυμπιακού,παρότι η ερυθρόλευκη ΠΑΕ  συμμετέχει  ενεργά στις δράσης της FARE κατά του ρατσισμού, μέσα από την καμπάνια «Football People». 

Google+ Linkedin