Η μικρή Λίνλι «γεννήθηκε» δυο φορές

Στην 23η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της Μάργκαρετ Χόκινς Μπέμερ,από το Τέξας,οι γιατροί διαπίστωσαν την ύπαρξη μεγάλου όγκου στη σπονδυλική στήλη του εμβρύου. Ο όγκος εξέτρεπε την κυκλοφορία του αίματος από το έμβρυο που κινδύνευε από θανατηφόρα ανακοπή καρδιάς.
Η Λίνλι Χόουπ, όπως την βάφτισαν οι γονείς της, ζύγιζε μόνο 530 γραμμάρια όταν οι χειρουργοί πραγματοποίησαν την επέμβαση.
Η Μάργκαρετ Μπέμερ περίμενε αρχικά δίδυμα, αλλά έχασε ένα από τα δυο μωρά πριν κλείσει το δεύτερο τρίμηνο. Η συμβουλή που της έδωσαν τότε οι γυναικολόγοι ήταν να τερματίσει και την άλλη εγκυμοσύνη. Μετά όμως, οι χειρουργοί στο Κέντρο Εμβρύου του Παιδικού νοσοκομείου του Τέξας της πρότειναν μια πολύ επικίνδυνη επέμβαση.  «Ηταν μια εύκολη απόφαση γι εμάς» είπε η Μάργαρετ μιλώντας στο CNN. «Θέλαμε να της χαρίσουμε ζωή». Ο όγκος και το έμβρυο είχαν σχεδόν το ίδιο μέγεθος όταν έγινε η επέμβαση και οι γιατροί έδιναν στην Λίνλι 50% πιθανότητες να επιζήσει. 

Οπως είπε ένας από τους χειρουργούς ο δρ. Ντάρελ Κας, ο όγκος ήταν τόσο μεγάλος ώστε έπρεπε να γίνει μια πολύ μεγάλη τομή για να μπορέσουν να τον φθάσουν, με αποτέλεσμα το έμβρυο να «κρέμεται στον αέρα». 
Η καρδιά της Λινλι σχεδόν σταμάτησε στη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά ένας από τους ειδικούς την διατήρησε ζωντανή μέχει να αφαιρεθεί ο όγκος.Μετά την τοποθέτησαν πάλι στην μήτρα της μητέρας της και έραψαν την τομή. 

Η Μάρκγαρετ Μπέμερ πέρασε τις 12 επόμενες εβδομάδες στο κρεβάτι και η Λινλι γεννήθηκε για δεύτερη φορά στις 2 Ιουνίου, ενώ είχαν σχεδόν  κλείσει οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης, με καισαρική τομή και ζύγιζε περίπου 2,4 κιλά. 

Τώρα έχει επιστρέψει σπίτι της και η υγεία της βελτιώνεται καθημερινά. 

Αυτή η μορφή του όγκου (Sacrococcygeal teratoma) είναι σπάνια, εντοπίζεται σε 30.000- 70.000 γεννήσεις, δεν είναι γνωστό που οφείλεται αλλά εμφανίζεται τέσσερις φορές πιο συχνά στα κοριτσάκια από ότι στα αγοράκια.  
Google+ Linkedin