«Έφυγε» από τη ζωή ο κομμουνιστής δικηγόρος Γιάννης Γουσέτης

Με θλίψη η ΤΟ Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ ανακοινώνει τον θάνατο του σ. Γιάννη Γουσέτη.Οπως αναφέρει η Οργάνωση του Κόμματος «ο Γιάννης Γουσέτης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1935. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Αθήνας και άσκησε μάχιμη δικηγορία στην Αθήνα για πολλές δεκαετίες.

Από τα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε πολιτικά, αγωνιζόμενος μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ.

Η μεταπολίτευση τον βρήκε μέλος του ΚΚΕ, μέσα από τις γραμμές του οποίου αγωνίστηκε σταθερά και αταλάντευτα μέχρι τη μέρα του “φευγιού” του.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Ζάκυνθο στις εκλογές που ακολούθησαν τη μεταπολίτευση.

Υπήρξε για δεκαετίες σύμβουλος του ΔΣΑ, με τη “Νέα Κίνηση Δικηγόρων”, την παράταξη που στήριζε το ΚΚΕ, όπως και υποψήφιος πρόεδρος για τον ΔΣΑ στηριζόμενος από το ΚΚΕ. Συνέβαλε αποφασιστικά στην έκδοση της “Δικηγορικής” (εφημερίδα επί χρόνια στο χώρο των δικηγόρων) και αγωνίστηκε για την επίλυση των προβλημάτων των δικηγόρων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και συνολικά των εργαζομένων και του λαού μας. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του στην αντιμετώπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών ζητημάτων, τα οποία γνώριζε σε βάθος όσο λίγοι.

Την τελευταία τετραετία ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων και επιμελείτο την έκδοση της εφημερίδας του Συλλόγου.

Ολη η πορεία της ζωής του ήταν συνυφασμένη με το ΚΚΕ και τους αγώνες του».

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει την Τετάρτη 20/11, ώρα 3 μ.μ. από το Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Google+ Linkedin