«Βομβαρδίσαμε την Κριμαία» ισχυρίζεται το Κίεβο – Διαψεύδει η Μόσχα

«Βομβαρδίσαμε την Κριμαία» ισχυρίζεται το Κίεβο – Διαψεύδει η Μόσχα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία προκλήθηκε από έκρηξη πυρομαχικών της αεροπορίας και ότι δεν υπήρξαν θύματα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Την ίδια ώρα, επίθεση σε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία ανακοίνωσε η Ουκρανία. Όπως αναφέρει ο Guardian, η συγκεκριμένη επίθεση αποτελεί κλιμάκωση από τη μεριά του Κιέβου, καθώς η Κριμαία θεωρείται περιοχή ασφαλείας για τη Μόσχα.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από έκρηξη σήμερα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Σάκι στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας, δήλωσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ρώσος επικεφαλής της διοίκησης της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ ενώ ο επικεφαλής του τμήματος Υγείας της Κριμαίας δήλωσε σήμερα ότι πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, τραυματίστηκαν από έκρηξη στην αεροπορική βάση Σάκι, στην ελεγχόμενη από τους Ρώσους χερσόνησο, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι δεν υπήρξε επίθεση και η βάση δεν υπέστη ζημιές σε στρατιωτικό εξοπλισμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση που επικαλούνται τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Αρκετά πυρομαχικά που προορίζονταν για την αεροπορία εξερράγησαν μέσα σε αποθήκη που βρίσκεται σε έδαφος του στρατιωτικού αεροδρομίου Σάκι, κοντά στην περιοχή Νοβοφεντόριβκα», διευκρινίζει η ανακοίνωση του υπουργείου τονίζοντας ότι η αποθήκη δεν αποτέλεσε στόχο πυρών ή βομβαρδισμών.

Νωρίτερα σήμερα τρεις αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι άκουσαν αρκετές ισχυρές εκρήξεις και είδαν μαύρο καπνό να υψώνεται από την κατεύθυνση μιας ρωσικής αεροπορικής βάσης στη Νοβοφεντόριβκα στη δυτική Κριμαία.

Google+ Linkedin