Αναγέννηση του παραλιακού μετώπου υπόσχεται ο Δημήτρης Πιστεύος

Αναγέννηση του παραλιακού μετώπου υπόσχεται ο Δημήτρης Πιστεύος

Η πόλη του Κιάτου και ειδικότερα το παραλιακό μέτωπο είναι πασίδηλο ότι χρειάζονται μια νέα θεώρηση για την αισθητική τους , καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι στην 13χρονη κουρασμένη παρουσία της η απερχόμενη δημοτική αρχή όχι μόνο αδιαφόρησε πλήρως για την αστική αναγέννηση της πόλης του Κιάτου, ενδεχομένως γιατί δεν αξιολόγησε επαρκώς την σημασία της , αλλά επέδειξε και μια συνειδητή και ηθελημένη άρνηση να αντιληφθεί ότι το παραλιακό μέτωπο είναι ο σημαντικότερος δημόσιος υπαίθριος χώρος , που σήμερα σε πολλά σημεία του έχει μετατραπεί  σε μια άναρχη κατασκήνωση τσιγγάνων.

Στην κατεύθυνση ανατροπής αυτής της ζοφερής πραγματικότητας , ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων Δημήτρης Πιστεύος ,απαντώντας αξιόπιστα στις ανάγκες της πόλης αλλά και στις προκλήσεις του μέλλοντος  , βάζει στην προεκλογική ατζέντα την συνολική ανάπλαση  του παραλιακού μετώπου και δεσμεύεται ότι την  « Επόμενη Μέρα »   θα προκηρύξει την διενέργεια Πανελλήνιου Ανοιχτού Φοιτητικού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών , που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

Στην περιοχή της «Παγόδας»:

  • Μουσείο αλιευτικής παράδοσης & θαλάσσιου πλούτου: Σκοπός του Μουσείου θα είναι να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη της αλιευτικής παράδοσης. (Αντίστοιχο υπάρχει ήδη στο Κολυμπάρι Χανίων).
  • Κέντρο Ενημέρωσης Επισκεπτών, που μπορεί να συμβάλλει στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος όλου του δήμου.

Στο αλιευτικό καταφύγιο:

Αναβάθμιση της υφιστάμενης μικρής ιχθυαγοράς και μετατροπή της σε ένα σύγχρονο και καλαίσθητο Διατροφικό Πάρκο, με την προσθήκη εκλεκτών τοπικών προϊόντων, που θα απευθύνεται τόσο στον κάτοικο όσο και στον επισκέπτη για σκοπούς εμπλουτισμού του γαστρονομικού τουρισμού αλλά και του αλιευτικού τουρισμού με την ενθάρρυνση των αλιευτικών περιηγήσεων, που παρέχονται από επαγγελματίες αλιείς. Πρόσφατα ο δήμος Λευκάδας έλαβε απόφαση για Ανάπτυξη και λειτουργία ιχθυοτροφικού οικοτουριστικού πάρκου στο μικρό ιχθυοτροφείο.

Ανάπλαση Δυτικού Παραλιακού Μετώπου (παραλία Πικραγγουριάς)

Διερεύνηση των διαδικασιών χωροταξικού σχεδιασμού για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, σε Διαδημοτικό Πάρκο εκθεσιακών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Google+ Linkedin