Έφυγε η σημαία… της ΑΕΚ!

Έφυγε η σημαία… της ΑΕΚ!

Σε ηλικία 81 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Μίμης Παπαϊωάννου βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια της ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την ΑΕΚ, με 289 γκολ σε 566 εμφανίσεις. Τα 236 σε 481 εμφανίσεις στην Α’ Εθνική. Ήταν επίσης πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, το 1964 και το 1966. Στην Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε 61 φορές με 20 γκολ”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ.Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον μεγάλο επιθετικό που έγινε σημαία και σύμβολο της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού. Το τραγούδι “Εμπρός της ΑΕΚ παλικάρια” με τη συμμετοχή του Στέλιου Καζαντζίδη και του Χρήστου Νικολόπουλου έγινε σύνθημα στα χείλη του κόσμου και καθιερώθηκε ως ο επίσημος ύμνος της ομάδας.

Η μορφή του Μίμη Παπαϊωάννου κοσμεί έναν από τους τέσσερις πυλώνες του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, μαζί με τους Στέλιο Σεραφείδη, Κώστα Νεστορίδη και Θωμά Μαύρο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω της θλιβερής είδησης του θανάτου του μεγάλου Έλληνα ποδοσφαιριστή Μίμη Παπαϊωάννου η ΕΣΗΕΑ έδωσε άδεια ανάρτησης στις ιστοσελίδες κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων.

Google+ Linkedin