Από τον Κορκονέα και τον Λιγνάδη , στον Φιακά : Τι ζούμε στο προεκλογικό Κιάτο !

Από τον Κορκονέα και τον Λιγνάδη , στον Φιακά : Τι ζούμε στο προεκλογικό Κιάτο !

Με αγωγή που υπογράφει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας , ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σικυωνίων Παναγιώτης Φιακάς ζητά 200.000 ευρώ από έκαστο εκ των 12 εναγόμενων κατοίκων του Άνω Δημηνιού ,επειδή τόλμησαν να καταθέσουν ενώπιον του Δικαστηρίου πραγματικά περιστατικά , υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους να πίνουν καθαρό και υγιεινό νερό από τις βρύσες τους!

Όπως ισχυρίζεται στο δικόγραφο της αγωγής , το ορεσίβιο πρωτοπαλίκαρο του Σταματόπουλου, οι εναγόμενοι επέδειξαν τέτοια αδικοπρακτική συμπεριφορά που έπληξε τόσο την δημόσια εικόνα του πολιτικού προσώπου «ΦΙΑΚΑΣ » όσο και την επαγγελματική του ανέλιξη (ως τεχνοκράτη άραγε;) εκθέτοντας την πίστη ,το επάγγελμά του και το μέλλον του!

Εμείς πολύ απλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αυτοδιοικητικό φαινόμενο «ΦΙΑΚΑΣ» ενηλικιώθηκε πολιτικά από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και να μην ασχοληθούμε περισσότερο με τα πολιτικά ανοίγματα του Σταματόπουλου. Εξάλλου ο κόσμος δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου και ασφαλώς γνωρίζει τόσο την πολιτική διαδρομή του καθενός όσο και την τεχνοκρατική του επάρκεια.

Συνεπώς τα περί πολιτικής – επαγγελματικής ανέλιξης του κάθε «ΦΙΑΚΑ» και λοιπά κουραφέξαλα πιθανολογούμε ότι θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα μόνο στον δήμαρχο Σικυωνίων ,έστω ως υλικό από επιθεωρησιακά νούμερα , για τις καρναβαλικές και ενίοτε πολιτικές μεταμφιέσεις του…

Το γεγονός όμως ότι αυτή η αγωγή κατατέθηκε στο κατάστημα του Πρωτοδικείου Κορίνθου ,στις 13 Φλεβάρη , από την δικηγόρο του Δήμου Σικυωνίων και κοινοποιήθηκε στους εναγόμενους την Δευτέρα 6 Μάρτη από τον γιο υποψηφίου του Σταματόπουλου, δείχνει ότι το «κλειστό κλαμπ » της δημοτικής αρχής όχι μόνο λειτούργησε χωρίς σύνεση αλλά κυριολεκτικά πλέον έχει υιοθετήσει – ως προεκλογικό «μπούσουλα» – χρυσαυγίτικες πραχτικές , εξαπολύοντας μία πρωτοφανή βιομηχανία αγωγών που στόχο έχει να φιμώσει και να εκβιάσει πολίτες που διεκδίκησαν το αυτονόητο. Να πίνουν καθαρό και υγιεινό νερό από τη βρύση τους.

Προφανώς θα ήταν ουτοπία αν περιμέναμε από αιρετούς τύπου «ΦΙΑΚΑ» να αντιληφθούν ότι κάθε δημόσια πολιτική είναι εξαρτημένη από τη στάση και τον τρόπο ζωής των πολιτών πολλώ δε μάλλον να καταλάβουν τη διαφορά του «διευθύνω» το μποστάνι του πατέρα μου στη Γκούρα από το «προεδρεύω » σε ένα συλλογικό όργανο στο Κιάτο, όπως είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Σικυωνίων.

Ο Σταματόπουλος όμως γιατί αφήνει την «Κουγιάδα Φιακά» να κάνει προεκλογικό παιχνίδι;

Ποια πολιτική ομηρία τον αναγκάζει να συνεχίζει να πίνει το «αμίλητο νερό » και δεν παίρνει θέση για αυτό το , ευγενικά θα το πούμε, δικονομικό ατόπημα που δηλητηριάζει το προεκλογικό κλίμα στο Κιάτο περισσότερο και από το μικρόβιο της σαλμονέλας;

Γιατί εκτρέφει πολιτικές αντιλήψεις που , ερήμην του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ , στοχοποιούν πολίτες και αφήνει να εξελιχθεί μία πρωτοφανή βιομηχανία αγωγών;

Τίποτα δεν έχει ακούσει για το νέο σλόγκαν που κυκλοφορεί στο Κιάτο «Σπύρο ,δείξε μου το στρατό σου…να σου πω ποιος είσαι;».

………………………………………………….

Περιμένουμε βέβαια τα πολιτικά αντανακλαστικά και των επικεφαλής της μειοψηφίας , που δεν μπορούν πλέον να κρύβονται πίσω από την βολική διαπίστωση ότι πρόκειται για μια δημοτική αρχή του χαβαλέ …

Άσχετα αν επαναδιεκδικήσουν την δημαρχία ή όχι οφείλουν να φέρουν το θέμα του «πολιτικού τσαμπουκά» Φιακά στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητήσουν την αποπομπή του από την προεδρία της ΔΕΥΑ Σικυωνίων.

Η ΔΕΥΑ Σικυωνίων , όπως και κάθε ΔΕΥΑ , μπορεί να είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, είναι όμως σε καθεστώς έντονης εξάρτησης από το Δημοτικό Συμβούλιο και οφείλει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον παρέχοντας δημόσιο – αυτοδιοικητικό σκοπό (ύδρευση – αποχέτευση) και όχι τις τοξικές εμμονές του καθενός Φιακά.

Google+ Linkedin