Συναυλία ΚΚΕ για Ξαρχάκο: Μαγική βραδιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Συναυλία ΚΚΕ για Ξαρχάκο: Μαγική βραδιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

«Εμείς που μείναμε» τραγούδησαν οι Δήμητρα Γαλάνη, Μανώλης Μητσιάς, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης και Ηρώ Σαΐα που ανέβηκαν μαζί στη σκηνή , στη συναυλία – αφιέρωμα για τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Το ΣΕΦ πήρε «φωτιά»… Ο κόσμος φώναζε «κι άλλο – κι άλλο», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρέμεινε στη σκηνή και μαζί με τους καλλιτέχνες όλο το στάδιο τραγούδησε την «Φτωχολογιά», την «Άπονη ζωή» και την «Υπομονή»…

«Ιστορική βραδιά» χαρακτήρισε την αποψινή βραδιά ο μοναδικός συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ανεβαίνοντας στη σκηνή για να διευθύνει τη μεγάλη συναυλία , ενώ πάντα επίκαιρος άφησε και μια καθαρή πολιτική αιχμή: «Γεια σας, είμαι ένας απόφοιτος λυκείου. Και στην πορεία της βραδιάς θα σας παρουσιάσω κι άλλους απόφοιτους Λυκείου» δείχνοντας τους μουσικούς του.

«Ιστορική βραδιά γιατί ποτέ στα πολιτισμικά δρώμενα αυτής της χώρας δεν συνέβη αυτό το γεγονός που συμβαίνει απόψε εδώ. Ακόμα και το Κάπα Κάπα Έψιλον ξεπέρασε τον χαρακτηρισμό της προόδου και μπήκε στη σφαίρα της υπέρβασης. Μια υπέρβαση που χρειάζεται κότσια για να την κάνεις. Και το μόνο κόμμα που έχει κότσια όχι μόνο να την κάνει, αλλά και να την υλοποιήσει είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο συνθέτης καταχειροκροτούμενος από χιλιάδες κόσμου.

Ενώ ευχαρίστησε «από τα βάθη της καρδιάς» του τον Δ. Κουτσούμπα για την πρωτοβουλία, πριν παρουσιάσει στο κοινό την ορχήστρα και τους καλλιτέχνες.

Google+ Linkedin