Αίσχος και ντροπή! Νοσοκομείο Άργους: «Γεννάτε με δική σας ευθύνη»!

Αίσχος και ντροπή! Νοσοκομείο Άργους: «Γεννάτε με δική σας ευθύνη»!

Ένα, το λιγότερο, απαράδεκτο έγγραφο που επιστρέφει τη χώρα σε μακρινές δεκαετίες, που όλοι πιστεύαμε ότι είχαν περάσει ανεπιστρεπτί, με τη «βούλα» του Υπουργείου Υγείας, δίνεται σε γυναίκες πριν εισαχθούν στη γυναικολογική-μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Άργους για να γεννήσουν. Στο έγγραφο ζητούν από τη μέλλουσα μητέρα να… αναλάβει η ίδια την ευθύνη για την απουσία παιδιάτρου από το νοσοκομείου κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για το ίδιο το παιδί και να δεσμευτεί ότι θα φέρει η ίδια το δικό της παιδίατρο!

«Η κάτωθι υπογεγραμμένη επίτοκος ενημερώθηκα επαρκώς και κατανοητά από τον εφημερεύοντα γυναικολόγο παρουσία της υπεύθυνης μαίας ότι σήμερα δεν εφημερεύει παιδίατρος και ως εκ τούτου η γέννηση επί απουσίας παιδιάτρου του παιδιού διατρέχει κινδύνους για τη ζωή του σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής και μου συστήθηκε η παραπομπή σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Παρά ταύτα επιθυμώ την εισαγωγή στη Μ/Γ κλινική του ΓΝ Αργολίδος ΝΜ Αργους και αναλαμβάνω εγώ προσωπικά τη συνδρομή δικού μου παιδιάτρου». 

Το έγγραφο φέρνει στη δημοσιότητα ο 902.gr και δείχνει πως σε αυτή την κατάντια έχουν φέρει τα δημόσια νοσοκομεία και ιδιαίτερα τις παιδιατρικές κλινικές, ακόμα και τα μαιευτήρια, οι διαδοχικές κυβερνήσεις με την υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις, με την εμπορευματοποίηση του συστήματος Υγείας. Αυτή τη βαρβαρότητα υπερασπίζονται όσοι μιλάνε για «αναβάθμιση της Υγείας μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» όπως η κυβέρνηση ΝΔ.

Σχολιάζοντας το κατάπτυστο κείμενο, η ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ αναφέρει: «Αυτή η τραγική κατάσταση, το να μην στελεχώνουν τα νοσοκομεία με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αποτελεί εκδήλωση της σαπίλας ενός συστήματος σε παρακμή, ενός συστήματος που παρά την τεράστια εξέλιξη της ανθρωπότητας, αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες του λαού. Ενός συστήματος που δεν παίρνει φτιασίδωμα αλλά ανατροπή.»

Google+ Linkedin