Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Πανελλαδική απεργία για να μπει τέλος στον «φόρο αίματος» στους χώρους δουλειάς

Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Πανελλαδική απεργία  για να μπει τέλος στον «φόρο αίματος» στους χώρους δουλειάς

Απεργούν πανελλαδικά την Τρίτη 17 Γενάρη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, με απόφαση της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΟΕ ΟΤΑ), δίνοντας αγωνιστική απάντηση στα προδιαγεγραμμένα εργοδοτικά εγκλήματα, τα «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς που σκοτώνουν και σακατεύουν εργάτες.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ο τραγικός θάνατος της 45χρονης εργαζόμενης στην καθαριότητα του δήμου Ξυλόκαστρου, μητέρας 5 παιδιών, που σκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς στο απορριμματοφόρο. Μάλιστα, εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι η ίδια όπως και άλλοι συνάδελφοί της δούλευαν ανασφάλιστοι με ευθύνη της δημοτικής αρχής!
Τα εκατοντάδες εργατικά «ατυχήματα» στους ΟΤΑ, τα χιλιάδες συνολικά στους χώρους δουλειάς είναι απόδειξη ότι οι χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου για τους εργαζόμενους, αφού η ουσιαστική προστασία τους αποτελεί «κόστος» για την εργοδοσία, είτε αυτή είναι το ίδιο το κράτος όπως στους δήμους είτε οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Η απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης 17/1 θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9 π.μ. στα Προπύλαια. Την επόμενη μέρα θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

 

Google+ Linkedin