Σκωπτικά σχόλια Σταματόπουλου από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Σκωπτικά σχόλια Σταματόπουλου από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, που διεξάγεται από 14 έως 16 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχει ο δήμαρχος Σικυωνίων , Σπύρος Σταματόπουλος.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων , Σπύρος Σταματόπουλος , με τη διττή του ιδιότητα ως πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ , εισηγήθηκε από το βήμα του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας την διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου Νεολαίας , το καλοκαίρι του 2022  στο Καστελόριζο , με στόχο να αναδειχθεί ο ρόλος της Νέας Γενιάς και να της δοθεί ο λόγος απέναντι στις ιδιαίτερες προκλήσεις των καιρών, που αφορούν στην κλιματική αλλαγή, στην προστασία της βιοποικιλότητας και του περιβάλλοντος.

Ο κ. Σταματόπουλος ανέπτυξε επίσης τις προτάσεις της ΚΕΔΕ προς το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης , ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση της Επιτροπής που προεδρεύει για τη Μανθάνουσα Έξυπνη Πόλη και την προώθηση της πολιτειότητας μέσω των δήμων.

Τέλος, κ. Σταματόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα θεσμοθέτησης του Λυκείου 2ης Ευκαιρίας, κατά τα πρότυπα του Ανοικτού Πανεπιστημίου ,όπου ενήλικες με τη διαδικασία της ασύγχρονης e-φοίτησης θα μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων έκλεισε την τοποθέτησή του σχολιάζοντας γελώντας ότι αυτός είναι η αιτία για τα πλαφόν χρηματοδότησης ανά Δήμο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» , ενώ με σκωπτικό τρόπο είπε ότι «όλα  ειπώθηκαν , όλα τα έχουμε ακούσει εδώ και χρόνια , αλλά να ξέρετε ότι τα μισά προβλήματα δεν λύνονται και τα άλλα λύνονται μόνα τους ».

Παρακολουθείστε την τοποθέτηση του δημάρχου Σικυωνίων , Σπύρου Σταματόπουλου,στο video που ακολουθεί:https://www.youtube.com/watch?v=1x8kVVSHbOk

Google+ Linkedin