Ρελάνς Νίκα : Σηκώνει το “γάντι” και προτείνει εκκαθάριση εν λειτουργία της «Πελοπόννησος Α.Ε»

Ρελάνς Νίκα :  Σηκώνει το “γάντι” και προτείνει εκκαθάριση εν λειτουργία της «Πελοπόννησος Α.Ε»

“Μετά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ, ο μοναδικός πλέον δρόμος που απομένει για την ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. είναι η εκκαθάρισή της εν λειτουργία και το κλείσιμό της”. 

Στην πιο πάνω δήλωση προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου , Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε ίδρυση και λειτουργία άλλης κεντρικής αναπτυξιακής. Μέχρι τότε, πρόσθεσε, “το βάρος θα αναλάβει προσωρινά η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας”.

****

Σε πολιτικό πόκερ με φόντο τις επόμενες Περιφερειακές εκλογές μάλλον εξελίσσεται η υπόθεση της ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. μετά και την τελευταία κίνηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου , Παναγιώτη Νίκα ,  για εκκαθάριση εν λειτουργία  της εταιρείας.

Σύμφωνα με την περί ης ο λόγος δήλωση η κίνηση Νίκα ήρθε ως απάντηση στο casus belli Καμπόσου και την δυσερμήνευτη συνηγορία του προέδρου της ΠΕΔ και δημάρχου Άργους-Μυκηνών στον πρώην περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Όλοι θυμόμαστε ότι στην πρόσφατη συνέντευξή του ο Δημήτρης Καμπόσος – υπηρετώντας ενδεχομένως τους επόμενους πολιτικούς του στόχους για υποψήφιος περιφερειάρχης – έσπασε το ιδιότυπο μορατόριουμ με τον Παναγιώτη Νίκα και εντελώς ξαφνικά μεταλλάχθηκε από ακραιφνής πολέμιος του Τατούλη…σε συνήγορο των “αμαρτωλών” πολιτικών του πρακτικών, αφού τόσα χρόνια ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα ούτε για κατατμήσεις , ούτε για απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ χωρίς διαγωνισμούς , ούτε για εσωτερικά σημειώματα , ούτε για δικό τους εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας μη εγκεκριμένο από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων …απλά ήταν «ωσεί παρών» !

Φυσικό επακόλουθο αυτής της κίνησης ήταν να αναζωπυρωθούν οι παλιές κόντρες του προέδρου της ΠΕΔ με τον προκάτοχό του και νυν περιφερειάρχη , που σήκωσε το “γάντι” και θέλοντας να  του δείξει ότι δεν “μασάει” πρότεινε εκκαθάριση εν λειτουργία της «Πελοπόννησος Α.Ε» .

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο έμπειρος Μεσσήνιος αυτοδιοικητικός με ένα “σμπάρο” πετυχαίνει :

  •  Να “αδειάσει” τον Καμπόσο ενώπιον των συναδέλφων του δημάρχων της Πελοποννήσου
  • Το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ενεργώντας ως εκκαθαριστής κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης – που προβλέπεται μακροχρόνια λόγω του πλήθους και της πολλαπλότητας των προβλημάτων – θα έχει το ελεύθερο να συνάπτει νέες προγραμματικές συμβάσεις ή άλλες, να αναθέτει κατά το δοκούν, ως “μονοπρόσωπο όργανο”, σε εταιρείες ή να προσλαμβάνει “τεχνικούς συμβούλους” χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα…ότι δηλαδή έκανε και η διοίκηση Τατούλη και ακόμα χειρότερα.
  • Η “εκκαθάριση εν λειτουργία” από το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να οδηγήσει και  στην συγκάλυψη των όποιων υποθέσεων κακοδιαχείρισης της ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε., που διερευνώνται από την Δικαιοσύνη, αν και εφόσον ο Νίκας – εκτιμώντας το πολιτικό τάιμινγκ – κρίνει ότι τον συμφέρει πολιτικά.

Συμπερασματικά λοιπόν ο Παναγιώτης Νίκας μάλλον αισθάνεται κερδισμένος στη φάση αυτή γιατί θέτοντας την ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. σε εκκαθάριση εν λειτουργία : και την “σκανδαλομανία” σε βάρος  του Τατούλη  θα μπορεί να την διαχειριστεί σε βάθος χρόνου μέχρι τις επόμενες εκλογές… και τον Καμπόσο ακυρώνει ως εκφραστή των δημάρχων , με ότι αυτό συνεπάγεται για μετέπειτα στήριξή του σε ενδεχόμενη αναμέτρησή του με τον Μεσσήνιο αυτοδιοικητικό.

Google+ Linkedin