“Πελοπόννησος” Α.Ε. , ώρα μηδέν!

“Πελοπόννησος” Α.Ε. , ώρα μηδέν!

Αδιαλλαξίας συνέχεια και στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας “Πελοπόννησος” Α.Ε.  , καθώς Νίκας και Καμπόσος έχουν επιδοθεί σε μία ανηλεή μονομαχία επικράτησης σε μια εταιρία που εκ προοιμίου και οι δυο έχουν «ξορκίσει».

Προμήνυμα που δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για οποιαδήποτε συμφωνία ήταν η ανοικτή αμφισβήτηση Καμπόσου (δείτε ΕΔΩ) για το πραγματικό έλλειμμα της εταιρείας και οι λεονταρισμοί του για εναλλαγή ρόλων στη διοίκηση της “Πελοπόννησος” Α.Ε.

Αναμενόμενα λοιπόν η συνεχισθείσα χθεσινή συνέλευση απλά έγραψε πρόωρα τους τίτλους τέλους μιας κατ’ επίφαση εταιρικής σχέσης και παράλληλα άναψε το  «πράσινο φως» στον  Παναγιώτη Νίκα να προχωρήσει σε εκκαθάριση εν λειτουργία της  “Πελοπόννησος” Α.Ε. και στην ίδρυση και λειτουργία άλλης κεντρικής αναπτυξιακής , όπως ήδη έχει προαναγγείλει.

Βεβαίως η εκκαθάριση εν λειτουργία της “Πελοπόννησος” Α.Ε.  δεν σημαίνει οπωσδήποτε και την λύση της εταιρείας πριν το δικαστήριο εκδώσει την απόφασή του και δώσει στην εταιρεία και τους μετόχους εύλογη προθεσμία για άρση των λόγων λύσης, ιδίως μέσω εξαγοράς μετοχών μεταξύ των μετόχων. 

Πολλώ δε μάλλον η θέση της “Πελοπόννησος” Α.Ε. υπό εκκαθάριση δε σημαίνει και την εξαφάνισή της από τη δικαστική και πολιτική ζωή στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

***

Η εξαγορά μετοχών ίσως είναι ο “άσος” στο μανίκι του κ. Νίκα ,που με την δήλωσή του (δείτε ΕΔΩ) , αμέσως μετά το «ναυάγιο» της συνέλευση των μετόχων , δείχνει ότι θέλει πάση θυσία να στήσει ένα ιδιότυπο «Ειδικό Δικαστήριο» με βασικό κατηγορούμενο τον Τατούλη ,αλλά και τον Καμπόσο στο κανναβάτσο

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα , το θέμα της “Πελοπόννησος” Α.Ε. είναι  ξεκάθαρα “βαρίδι”  για τον  Πέτρο Τατούλη, το οποίο θα σέρνει αναγκαστικά μέχρι τις επόμενες εκλογές…

Φαίνεται ότι μετά και την έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας είναι προ των πυλών να γίνει ουσιαστικός , συνολικός και σε βάθος έλεγχος τόσο στην “Πελοπόννησος” Α.Ε. όσο και στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή , δηλαδή να ελεγχθούν όλες οι Προγραμματικές Συμβάσεις  στο σύνολο όπως σκοπιμότητα, υλοποίηση κλπ. και όχι μόνο η διαδικασία ανάθεσης και παραλαβής των συμβάσεων.

Εν προκειμένω, το απόστημα της φαυλότητας και κακοδιαχείρισης της “Πελοπόννησος” Α.Ε. έσπασε μεν, δεν καθάρισε δε.

***

Προ των πυλών όμως είναι και το “μεγάλο ξεκαθάρισμα” στις σχέσεις του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τον «ομογάλακτο εταίρο του» Δημήτρη Καμπόσο και όσους  δημάρχους εξακολουθούν να στηρίζουν τις αποφάσεις του στην προεδρία της ΠΕΔ.

Δεν αποκλείεται από τους τελευταίους να  ζητήσει και τα παραδοτέα από την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε το 2013 η περιφέρεια Πελοποννήσου και οι 25 δήμοι για την τεχνική στήριξη της γραμματείας του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) για τα έτη 2013 & 2014 προϋπολογισμού 860.000 ευρώ” , προκειμένου να τα δώσει στον Γόντικα που τα ζητάει επίμονα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Νίκας παίζει τα ρέστα του με το «χαρτί» της “Πελοπόννησος” Α.Ε. ακόμη και αν αυτό  επιφέρει ένα ελεγχόμενο «εμφύλιο» ανάμεσα σε στελέχη του ιδεολογικοπολιτικού του χώρου ή δημιουργήσει πρόσκαιρες αναταράξεις στις ούτως ή άλλως χαμηλές πτήσεις της σημερινής περιφερειακής του ομάδας.

Google+ Linkedin