Καμπόσος : Casus belli η μείωση του ποσοστού της ΠΕΔ στην «Πελοπόννησος ΑΕ»

Καμπόσος : Casus belli η μείωση του ποσοστού της ΠΕΔ στην «Πελοπόννησος ΑΕ»

Σε «καυτή πατάτα» για τον Παναγιώτη Νίκα εξελίσσεται η υπερψήφιση της πρότασής του περί συνέχειας λειτουργίας της «Πελοπόννησος Α.Ε» με την ανάληψη υποχρέωσης από την Περιφέρεια και την ΠΕΔ να καλύψουν εξ ημισείας το 1,3 εκατ. ευρώ , που βάσει του πορίσματος των επιθεωρητών – ελεγκτών της Αρχής Διαφάνειας πρέπει να επιστραφεί από την «Πελοπόννησος» ΑΕ στην Περιφέρεια.

Ευρώ δεν δίδω…

«Ούτε ένα € από τους δήμους στο έλλειμμα της Πελοπόνησος ΑΕ» είναι η ομόφωνη απάντηση των δημάρχων της Πελοποννήσου ,μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΠΕΔ) , που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Νοέμβρη στην Τρίπολη.

Το αιτιολογικό της απόφασης των δημάρχων βασίστηκε στην αντι-εταιρική λογική ότι : οι δήμοι παρότι κατέχουν το 50 % της εταιρείας –  είχαν συμμετοχή μόλις 1% στα έργα της «Πελοπόννησος ΑΕ» και ως εκ τούτου δεν προκύπτει καμιά νόμιμη υποχρέωση να καταβάλουν το 50 % του ελλείμματος .

Παράλληλα ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών και πρόεδρος της ΠΕΔ , Δημήτρης Καμπόσος , διαμηνύει προς τον περιφερειάρχη ότι η οποιαδήποτε  απόπειρα μείωσης του ποσοστού της ΠΕΔ στην «Πελοπόννησος ΑΕ» αποτελεί casus belli για τους δημάρχους ,καθότι επιβεβαιώνει και τις αιχμές Τατούλη για πονηρές σκέψεις Νίκα , που σκοπό έχουν να πετάξουν την ΠΕΔ έξω από την «Πελοπόννησος Α.Ε».

Συνήγορος του Τατούλη ο Καμπόσος

Όσον αφορά το έλλειμμα ο κ. Καμπόσος  παρέκαμψε το γεγονός ότι βάση των ελέγχων υπάρχουν πάμπολλα στοιχεία που καθιστούν την «Πελοπόννησος Α.Ε» σαν ένα νομότυπο μηχανισμό αδιαφανούς διασπάθισης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος  και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει στην «Πελοπόννησος Α.Ε» έλλειμμα , αλλά υπάρχει ένα τυπικό διαδικαστικό θέμα που αν φτάσει στα δικαστήρια θα δοθούν οι απαντήσεις !

Πρότεινε μάλιστα αυτοί που θα αναλάβουν να καλύψουν το έλλειμμα  (δηλαδή  η Περιφέρεια ) να αποκτήσουν προνομιακές μετοχές της εταιρείας – χωρίς ψήφο , ώστε να έχουν προτεραιότητα έναντι των κοινών όταν η εταιρία μοιράζει μέρισμα.

 

Google+ Linkedin