Παπαευαγγέλου: «Όλοι με μάσκες στις παρελάσεις»

Παπαευαγγέλου: «Όλοι με μάσκες στις παρελάσεις»

Αυξήθηκε κατά 28% το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Επίσης, όπως είπε, έχει αυξηθεί και το ποσοστό της θετικότητας.

Παράλληλα, η κυρία Παπαευαγγέλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη βόρεια Ελλάδα, λέγοντας ότι η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Την ίδια ώρα, διατηρείται ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων αλλά και η υψηλή θετικότητα κυρίως στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Ιδιαίτερα τα Γρεβενά, η Ημαθία και η Μαγνησία, προβληματίζουν εξαιτίας της αύξησης των νέων κρουσμάτων. Σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου παρατηρήθηκε και σε περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας όπως η Αρκαδία, η Λακωνία, η Μεσσηνία, η Αχαΐα ενώ «καμπανάκι» σήμανε και για την Αιτωλοακαρνανία.

Επιπλέον, η κ. Παπαευαγγέλου συνέστησε πως πρέπει να φοράνε όλοι μάσκα στις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Όσο ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανάμεσα μας θα πρέπει να επιλέγουμε τις δραστηριότητες μας ανάλογα με τις ανάγκες μας αλλά και την ηλικία μας και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Ανασκοπήσαμε τα βασικά μέτρα προστασίας, που περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας, την τήρηση αποστάσεων και την υγιηνή των χεριών. Είναι σαφές ότι στις παρελάσεις θα πρέπει όλοι να φοράνε μάσκα…», ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τέλος, τόνισε ότι φέτος η νοσηρότητα θα είναι πιο αυξημένη και κάλεσε τις ομάδες υψηλού κινδύνου ή μεγαλύτερης ηλικίας να εμβολιαστούν κατά της γρίπης αλλά και με την τρίτη δόση.

Google+ Linkedin