Πανηγύρια /γλέντι τέλος – Τι ισχύει για παζάρια και συναυλίες

Πανηγύρια /γλέντι τέλος – Τι ισχύει για παζάρια και συναυλίες

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την ματαίωση όλων των μουσικων πανηγυριών από τις 13/07/20202 έως και τις 31/07/2020. Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφουν 5 υπουργοί αναφέρεται ότι απαγορεύονται προσωρινά στο σύνολο της Επικράτειας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, τα πανηγύρια μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού.

Ωστοσω με διευκρίνιση που έγινε από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τονίζεται ότι «Απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών».

Με άλλα λόγια δεν απαγορεύονται τα παζάρια, ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο το πλαίσιο που θα ισχύσει για τις συναυλίες. Η διευκρίνιση κρίθηκε απαραίτητη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων των κλάδων που σχετίζονται με τη διοργάνωση πανηγυριών.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά: Για τις αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 (εμποροπανηγύρεις, κυριακάτικες αγορές, χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές, λοιπές οργανωμένες αγορές), ισχύουν οι κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας, όπως περιγράφονται στην υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44076/ 11/7/2020 κοινής υπουργικής απόφασης Β΄2798.

Δείτε την ΚΥΑ για την απαγόρευση στα πανηγύρια /γλέντι ΕΔΩ

Google+ Linkedin