Νεκρός ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος που είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό από την αστυνομία

Νεκρός ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος που είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό από την αστυνομία

Ο 27χρονος που είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στον Βόλο, βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του, το απόγευμα της Δευτέρας (13/7).

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Βασίλης Μάγγος, ο 27χρονος που είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. Στις 15 Ιουνίου ο πατέρας του κατήγγειλε ότι ο 27χρονος Βασίλης χτυπήθηκε βάναυσα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ.Ο ίδιος με ανάρτησή του στα social media είχε αναφέρει ότι θα χρειαστεί μήνες αποθεραπείας.

Επειδή πολύς κόσμος ρώτησε, κοινοποίησε, ενδιαφέρθηκε, νομίζω πως οφείλω να ενημερώσω πως πήρα εξιτήριο προχθές το…

Δημοσιεύτηκε από Bill Magos στις Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

Σε βίντεο που κατέγραψε διαδηλωτής φαίνονται οι αστυνομικοί να χτυπούν με μένος τον 27χρονο. Έφτασε, δε, σε σημείο να φωνάζει: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» (θυμίζοντας τον δολοφονημένο από τέσσερις αστυνομικούς, Τζορτζ Φλόιντ, στις ΗΠΑ).

Ένα μήνα μετά, ο 27χρονος βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του, που κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ, αλλά ήταν ήδη αργά. Η Αστυνομία έσπευσε στο σημείο, απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και αναμένεται η διεξαγωγή νεκροψίας για να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του Βασίλη Μάγγου.

Ωστόσο, προκύπτουν αναπόφευκτα ερωτηματικά για τη σύνδεση του θανάτου με τα τραύματα και τα “ενθύμια” που του άφησε η προ μηνός αστυνομική επίθεση…

Google+ Linkedin