Ο Καμπόσος και η «Φωσκολιάδα» γύρω από την “Πελοπόννησος ΑΕ”

Ο Καμπόσος και η «Φωσκολιάδα» γύρω από την “Πελοπόννησος ΑΕ”

«Ήρθε ο αρκουδιάρης, στο χωριό…» μας λέει ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης (ΕΔΩ) σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του Παναγιώτη Νίκα σε έργα που φέρουν την σφραγίδα της προηγούμενης περιφερειακής αρχής , αφήνοντάς μας ωστόσο ερωτηματικά για το αν ο πάλαι ποτέ “γενειοφόρος σοφός”  είχε κατά νου τον ¨αρκουδιάρη” που κατά την μεγάλη Βίκυ Μοσχολιού είχε μια λεύτερη κι ανέμελη η ψυχή…  ή εννοούσε κάποιον άλλο ” αρκουδιάρη” που δεν είναι “σοφός” γιατί συνεχώς νευριάζει σαν γυναικούλα ;

Τον χαρακτηρισμό “γυναικούλα” τον αναφέρουμε γιατί και αυτόν ο πρώην περιφερειάρχης τον απέδωσε στον διάδοχό του στον Περιφερειακό θώκο , σχολιάζοντας  μέσω facebook την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Νίκας την προηγούμενη βδομάδα προς τα περιφερειακά ΜΜΕ.

Τελικά, μήπως όλο αυτό το σκηνικό “πολέμου” που έχει στηθεί μεταξύ Τατούλη – Νίκα με φόντο την “Πελοπόννησος ΑΕ” και πολιτικό ορίζοντα τις επόμενες περιφερειακές εκλογές παραπέμπει  λίγο και στη γνωστή κινηματογραφική ατάκα “Μεγάλη μέρα ξημέρωσε στον κάμπο” , από την ταινία “Το χώμα βάφτηκε κόκκινο” του Βασίλη Γεωργιάδη;

Ποιοι όμως μηχανεύονται ρόλους Δυσσέα Χορμόβα και για τον πρόεδρο της ΠΕΔ , Δημήτρη Καμποσο , προκειμένου να τροφοδοτούν με δημοσιογραφική ύλη την «Φωσκολιάδα» που εκτυλίσσεται γύρω από την “Πελοπόννησος ΑΕ” και τα «γαλάζια μαχαιρώματα» που εν πολλοίς δημιουργούν νέες ισορροπίες στα περιφερειακά πράγματα της Πελοποννήσου;

Τώρα βέβαια κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν: μα τι σχέση μπορεί να έχει “Το χώμα βάφτηκε κόκκινο” με τη “γαλάζια πολυκατοικία” και  ο Δυσσέας Χορμόβας με τον Δημήτρη Καμπόσο!

Ο Δυσσέας μπορεί να ήταν ο άσωτος υιός του άρχοντα του κάμπου Χορμόβα , όμως τον συνέπερνε ο  επαναστατικός λόγος του Μαρίνου Αντύπα , που ήταν υπέρμαχος των λαϊκών ελευθεριών και των φυσικών δικαιωμάτων του ανθρώπου, κυρίως των ανθρώπων του μόχθου – Ενώ ο Καμπόσος και  ορκισμένος ακροδεξιός είναι και καμιά σχεση δεν έχει με τον θεσσαλικό κάµπο,πολλώ δε μάλλον με τον Μαρίνο Αντύπα !!

Ε, εδώ που τα λέμε , δίκιο έχουν  όσοι δεν βλέπουν καμιά ομοιότητα μεταξύ Δυσσέα Χορμόβα και Μητσάρα Καμπόσου  –  δυστυχώς όμως υπάρχουν και κάποιες δημόσιο – γραφικές φωνές που διεκδικώντας το…Νόμπελ “προσαρμογής” στην ακροδεξιά ρητορική Καμπόσου βλέπουν ομοιότητες που… βγάζουν μάτια !

Και τι δεν θα μπορούσαν να ισχυριστούν…

Πρώτο:
Ότι και οι δυο είναι Άσωτοι Υιοί.  Ο μεν Δυσσέας γύρισε στο τσιφλίκι του πατέρα του –  ο δε Μητσάρας γύρισε στη γαλάζια οικογένεια ,παρά τα όσα ισχυρίζεται ο κυρ Τάκης.

Δεύτερο:
Ότι ο Δυσσέας μπορεί να ήταν φίλος του Μαρίνου Αντύπα , που ήταν κοινωνικός αγωνιστής – και ο Μητσάρας όμως είναι φίλος του αριστερών πεποιθήσεων δημάρχου Σικιωνίων , Σπύρου Σταματόπουλου, που ως γνωστόν διαπνέεται από τις αρχές του Μαρίνου Αντύπα!

Τρίτο:
Ότι ο Δυσσέας  υπερασπιζόταν τους κολίγους του θεσσαλικού κάμπου – και ο Μητσάρας όμως φαντασιώνεται ως δήμαρχος ότι διαφεντεύει το πόπολο στον Αργολικό κάμπο.

Τέταρτο:
Ότι ο Δυσσέας εμφορούμενος από τις ιδέες και τα επαναστατικά ρεύματα της εποχής προσπαθούσε να πείσει τους κολίγους να διεκδικήσουν ενεργά τα δικαιώματά τους , λέγοντάς τους ότι ο αδελφός του Ρήγας  τους κλέβει τον ιδρώτα τους – Και ο Μητσάρας όμως εμφορούμενος από την μεσσιανική ενοραματική διαισθητική των «μάγων» παριστάνει τον καμπόσο στον ομογάλακτό του  κυρ Τάκη , υπενθυμίζοντάς του ότι “το ψέμα έχει κοντά πόδια και …μακριά χέρια !

Πέμπτο:
Ότι ο Δυσσέας ξεκαθάρισε  στο γέρο – Χορμόβα ότι δεν έχει κανένα λόγο να υπερασπιστεί  το τσιφλίκι του – αλλά και ο Μητσάρας ξεκαθάρισε , σε πρόσφατη συνέντευξή του , ότι δεν έχει κανένα λόγο να υπερασπιστεί τα έργα και τις ημέρες του πάλαι ποτέ “γενειοφόρου σοφού” , που έκανε την Πελοπόννησο «Ανώνυμη Εταιρεία»

Άπλα του Μητσάρα του πήρε εννιά χρόνια για να καταλάβει ότι γάμος με  περιφερειάρχη και δη Μεσσήνιο σημαίνει να μειώνεις στο μισό τα δικαιώματά σου και να διπλασιάζεις τις υποχρεώσεις σου…

Γιαυτό είπε δυνατά και καθαρά ότι ο Νίκας δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως «γκουρού» της αυτοδιοίκησης γιατί στις μεταξύ τους μονομαχίες έρχεται δεύτερος…οπότε αν ο περιφερειάρχης θέλει μια φορά  συναινετικό διαζύγιο  – ο πρόεδρος της ΠΕΔ  θέλει δέκα και μάλιστα  κατ’ αντιδικία…

Μάλιστα  μίλησε και για πολιτική αχαριστία Νίκα και μες στο θυμό του ξέφυγε από της δοντωσιάς το φράχτη και το όνομα του πρώην  «Νέστορα» της Πύλου και νυν αφεντικού της «Βιώσιμης Πόλης» Δημήτρη Καφαντάρη, που ειρήσθω εν παρόδω λειτουργεί ανταγωνιστικά προς την  Πελοπόννησος ΑΕ. ως προς την παροχή συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Καμπόσος και Καφαντάρης λοιπόν ποντάρισαν στον Παναγιώτη Νίκα και τον βοήθησαν να αναρριχηθεί στην αυτοδιοικητική ιεραρχία , σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΔ.

Βεβαίως, ο πρόεδρος της ΠΕΔ  δεν διευκρίνισε το αν ο πολιτικός ελιγμός  της παράταξης Νίκα να ψηφίσει την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης , προκειμένου να τεθεί σε εκκαθάριση εν λειτουργία η «Πελοποννησος ΑΕ» , εκ των πραγμάτων δίνει πλεονέκτημα στον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη για περισσότερες δουλειές με Δήμους  της Πελοποννήσου που επιζητούν υπηρεσίες υποστήριξης.

Εύλογα λοιπόν η  δημιουργική ασάφεια Καμπόσου γεννά απορίες για το αν τελικά ισχύει το “ὃ οὖν η διαπλοκή συνέζευξεν, Πελοπόννησος ΑΕ μὴ χωριζέτω” , όταν μάλιστα ο Δήμος που διοικεί ο κ. Καμπόσος υπήρξε από τα πρώτα μέλη στη «Βιώσιμη Πόλη» , όντας ο ίδιος αντιπρόεδρος στην «Πελοπόννησος ΑΕ» και μέτοχός της κατα 50 % !

Τελικά μήπως το όψιμο «όραμα» του  κ. Καμπόσου για την ωφελιμότητα της «Πελοποννησος ΑΕ» στους Δήμους έχει να κάνει με τα διαδοχικά στάδια των χαμαιλεόντειων πολιτικών μετενσαρκώσεών του για να μένει στην επικαιρότητα, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα…

Ή  μήπως ο αρχαιολάτρης δήμαρχος του Άργους  παριστάνει τον Δυσσέα Χορμόβα γιατί ζήλεψε τους οραματισμούς της Ιωάννας της Λωραίνης (Ζαν ντ Αρκ), που άκουγε ήχους παράξενους από το τίποτα, καμπανάκια και κύμβαλα, να την καλούν στο «χρέος» ;

Ποιο  «χρέος» όμως καλεί τον κ. Καμπόσο να βγαίνει βασιλικότερος του βασιλέως , υπερασπιζόμενος τα αμαρτωλά πεπραγμένα  που αφορούν τα οικονομικά της  «Πελοπόννησος ΑΕ» ;

Google+ Linkedin