ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ !

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ !

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους – απολυμένους και συνδικαλιστές μεταλλωρύχους της εταιρείας “Εdilmac” στα μεταλλεία της “Ελληνικός Χρυσός” στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.
Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη τακτική κατατρομοκράτησης των εργαζομένων από τις πολυεθνικές “Εdilmac” και “Ελληνικός Χρυσός” που επιχειρώντας να χτυπήσουν την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας απολύουν εκδικητικά για τη δράση τους τον Πρόεδρο του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ που είναι και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας καθώς και τον Γραμματέα με γελοίες προφάσεις για δήθεν «απαράδεκτη συμπεριφορά».
Η κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας ενάντια στο Συνδικάτο έρχεται ως συνέχεια των απειλών σε εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους σε δράσεις του Συνδικάτου με την προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζόμενων ότι θα συμμετείχαν σε απεργία με δήθεν «παράνομα» αιτήματα και με τις τρομοκρατικές απολύσεις που έγιναν με τη μη ανανέωση συμβάσεων 2 εργαζομένων που απλά συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου τους.
Την αποθράσυνση των συγκεκριμένων πολυεθνικών ενθαρρύνει η αποικιοκρατικού χαρακτήρα νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης της ΝΔ που δίνει νέα προνόμια για τα υπερκέρδη τους, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους σκλάβους.
Τη συγκεκριμένη τακτική του εκφοβισμού από την εργοδοσία στα συνδικάτα τη βιώσαμε και εμείς όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης επιτέθηκε στον Πρόεδρο του Σωματείου μας, επίσης εκλεγμένου μέλους της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, για τη συνδικαλιστική του δράση.
Την ώρα που ξεπουλιέται ο ορυκτός πλούτος της χώρας σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και πλουτίζουν μια χούφτα καπιταλιστές στον μεταλλευτικό κλάδο, με τις πλάτες της κυβέρνησης και με αντεργατικούς νόμους προσπαθούν να επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα στους εργαζόμενους μεταλλωρύχους ενώ προσπαθούν να τσακίσουν και την οργανωμένη δράση τους για διεκδίκηση που είναι τα συνδικάτα.
Ας καταλάβει η εργοδοσία ότι οι μεταλλωρύχοι δεν είναι αναλώσιμοι σκλάβοι και ότι στον 21ο αιώνα έχουν και δικαιώματα για αξιοπρεπείς μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και φωνή διεκδίκησης που είναι τα συνδικάτα. Παράνομα δεν είναι τα αιτήματα των εργαζομένων αλλά «παράνομα» είναι τα κέρδη των εργοδοτών που βγαίνουν με τον δικό μας κόπο και ιδρώτα.
Συνάδελφοι Μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής συνεχίστε τον δίκαιο αγώνα σας, είμαστε δίπλα σας αλληλέγγυοι, ο αγώνας είναι κοινός. Στηρίζουμε ολόψυχα την απεργιακή απάντηση που οργανώνουν όλα τα σωματεία των μεταλλείων της Χαλκιδικής στις 30 Μαρτίου!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ,
ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.
ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ.

Google+ Linkedin