Οι δήμαρχοι Σικυωνίων, Νεμέας και Βέλου-Βόχας ένωσαν τις φωνές τους υποστηρίζοντας τον αγροτικό κόσμο

Οι δήμαρχοι Σικυωνίων, Νεμέας και Βέλου-Βόχας ένωσαν τις φωνές τους υποστηρίζοντας τον αγροτικό κόσμο

Δήμος Σικυωνίων: Συνυπογράφηκε αίτημα για την αποζημίωση της Σουλτανίνας

Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησαν οι τρεις από τους έξι δήμους της Κορινθίας συνυπογράφοντας αίτημα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπύρο Λιβανό για την αποζημίωση της σουλτανίνας. Οι δήμαρχοι Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, Νεμέας Κώστας Φρούσιος και Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος ένωσαν τις φωνές τους υποστηρίζοντας τον αγροτικό κόσμο.

Οι τρεις δήμαρχοι επισημαίνουν στο κείμενο τους, τους άμεσους οικονομικούς κινδύνους που ελλοχεύουν, αν η αγροτική παραγωγή που δοκιμάστηκε διπλά από τους ανοιξιάτικους παγετούς και τον πολυήμερο καλοκαιρινό καύσωνα, δεν αποζημιωθεί κατά το μέγιστο δυνατόν.

Δεδομένου μάλιστα ότι οι παραγωγοί έχουν υλοποιήσει το σύνολο των εξόδων, οι οικονομικές συνέπειες θα διαχυθούν στην τοπική οικονομία, επιφέροντας μεγάλα προβλήματα σε όλες τις δραστηριότητες.

Οι τρεις δήμαρχοι προτείνουν αφενός την οριζόντια και τάχιστη αποζημίωση των αγροτών-καλλιεργητών σουλτανίνας, καθώς οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ θα καθυστερήσουν, αφού ο Οργανισμός έχει επιβαρυνθεί και λόγω των πυρκαγιών με μεγάλο φόρτο εργασίας, αλλά και ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να τον ενημερώσουν διεξοδικά για το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος σε σύντομη δήλωσή του σχετικά με την κίνηση των τριών δήμων, τόνισε ότι η αγροτική παραγωγή κυρίως των αμπελοειδών και ειδικά της σουλτανίνας, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της τοπικής οικονομίας και η διατάραξή του μπορεί να επιφέρει ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες σε όλη την Κορινθία. «Γι’ αυτό λόγο» τόνισε «είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους αγρότες μας, γιατί αυτοί στηρίζουν έμμεσα αλλά ουσιαστικά το πλείστον των οικονομικών δραστηριοτήτων της περιοχής μας».

Google+ Linkedin