Ξυλόκαστρο : Ο «ανένδοτος» Κατσούλα κατά της “εκτροπής” …των βοτσάλων !

Ξυλόκαστρο : Ο «ανένδοτος» Κατσούλα κατά της “εκτροπής” …των βοτσάλων  !

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δυο μέρες από την επέτειο των Ιουλιανών του ’65 και ο Νώντας κήρυξε  από το Ξυλόκαστρο τον νέο «ανένδοτο αγώνα»,αυτή τη φορά κατά της “εκτροπής των βοτσάλων ” !

Αν κρίνουμε από το ύφος του καταγγελτικού λόγου του κ. Κατσούλα,σκοπός της ανάρτησης ήταν να επέλθει μια κάποιου είδους ταραχή στην δημοτική αρχή ,που ή δυνατόν να ξεπεράσει και αυτή ακόμα την “Ταραχή” του ΛεΠά , που τάραξε τα νερά στη νυχτερινή διασκέδαση τα τέλη της δεκαετίας του 80 !

Βεβαίως,η κατά Νώντα  “εκτροπή των βοτσάλων ” δεν αφορά τη νυχτερινή διασκέδαση στου γιαλού τα βοτσαλάκια …εκεί το «Νόμος και Τάξη» το υπερασπίζεται ο πρόξενος ,με άλλου τύπου α ν έ κ δ ο τ ο…αγώνα.

Η κατά Νώντα  εκτροπή των βοτσάλων ” αφορά αυτή καθαυτή την κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου Ξυλoκάστρου – Ευρωστίνης ,όπως τουλάχιστον εκφράστηκε μέσω του λευκού χρώματος των βοτσάλων ,που τοποθετηθήκαν στα δύο νότια παρτέρια της Κεντρικής Πλατείας (Αγίου Βλασίου) Ξυλοκάστρου.

Αυτό κατά τον κ. Κατσούλα ” παραπέμπει σε άλλες χρήσεις✝️! Μακριά από μας! ” και το κυριότερο καταλύει την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου Ξυλoκάστρου – Ευρωστίνης ,γιατί συνειρμικά ενδέχεται να παραπέμπει στο ποδοσφαιρικό σύνθημα «…εδώ θα γίνει ο τάφος σας» και μάλιστα τρία χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές του… 2023! 

Για αυτό το λόγο αναγκάστηκε να βγει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και η πάλαι ποτέ “Συμπολιτεία  Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης” ,προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την «ποδοσφαιροποίηση» της αυτοδιοικητικής πραγματικότητας στο Ξυλόκαστρο και ευκαιρίας δοθείσης να πιάσει και λίγη “πολιτική” ψιλοκουβέντα με τον «αδιάκριτο μουσαφίρη» για το ποιος μίλησε πρώτος , περί ταφικών μνημείων προυχόντων κλπ Ευγενών …

Κάπως έτσι ,λοιπόν ,σχετικοί και άσχετοι έστησαν αυτό το ραβαΐσι [θόρυβος, φασαρία] στο facebook  : 

Ο Νώντας έφερε χασίσι (κουτόχορτο) / ο Ζάρρος μελί και χαλβά / και άρχισε το ραβαΐσι / στο μαγαζί του …Καραβά !

Επί του ασχέτου λοιπόν και εμείς…παραθέτουμε το παρακάτω τραγούδι του Μάνου Ξυδού μιας και μας αρέσει ιδιαίτερα :

Google+ Linkedin